Namli: ‘Ik weet dat het nog beter kan’

| 08-12-2017

Rond het huidige succes van PEC Zwolle worden vaak de namen van onder andere Youness Mokhtar en Ryan Thomas genoemd. Ook die van Younes Namli passeert meermaals de revue. Zaterdagavond wacht voor PEC de uitwedstrijd bij Excelsior en daar hoopt Namli zichzelf weer te laten zien. “Het kan nog steeds beter en daar werk ik hard voor”, zegt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Dat wat de buitenspeler laat zien, is soms om de vingers bij af te likken. Zijn acties zijn een lust voor het oog en brengt het publiek bij vlagen op de banken. De kritieken op Namli zijn louter positief, maar toch blijft hij zelf wel met beide benen op de grond. Hij krijgt al die geluiden ook niet mee. “Ik lees niet zoveel”, is Namli eerlijk. “Gelukkig heb ik mijn familie en vrienden die wel zeggen wat ze vinden. En ik bespreek iedere wedstrijd na met mijn vader. Het is leuk dat de mensen positief zijn, maar ik weet dat het nog beter kan.” Daar heeft hij wel een punt, aangezien zijn effectiviteit te wensen over laat. De beweeglijke buitenspeler doet het hartstikke leuk, maar rendement… Daar ligt ruimte voor verbetering.

Namli is zelf de eerste om dat te onderkennen. “Nogmaals, ik werk daar hard aan. Dat is het enige wat ik kan doen, hard werken. Het is in ieder geval fijn om in een goede ploeg te spelen, want daardoor kun je zelf ook makkelijker goed spelen”, vertelt de aanvaller, die weet dat zijn ploeg er nog lang niet is. Tot dusver is het constant en staat PEC Zwolle op een schitterende vierde plaats, maar de weg is nog lang. “Tot nu toe gaat het hartstikke goed en spelen we ook goed voetbal. Het is alleen pas een half jaar en daar mogen we niet tevreden mee zijn. Een half jaar is niet genoeg. Dat moeten we een heel jaar volhouden. Maar het is duidelijk dat tegenstanders het moeilijk met ons hebben.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle gaat zaterdag op bezoek bij Excelsior en daar is het vooral de vraag wie er in de punt van de Zwolse aanval staat. Dat kan maar zo Terell Ondaan worden, die tijdens zijn invalbeurt tegen FC Utrecht goed uit de verf kwam. Namli is op zijn hoede voor de Rotterdammers, die het met een tiende plaats keurig doen. “Ik vind ook dat Excelsior een goed team heeft, met goede spelers, die goed op de counter kunnen spelen. Maar wij hebben zelfvertrouwen en moeten laten zien dat we beter zijn.” De wedstrijd tussen Excelsior en PEC Zwolle begint zaterdagavond om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Freire, Van Polen, Dekker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Ondaan

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Younes Namli

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws