Namli: ‘Geen probleem met nog een jaar PEC’

| 2 Maanden geleden.

Younes Namli ontving na de wedstrijd tegen PSV (1-2) een groot aantal complimenten. De van een blessure herstelde buitenspeler wist bij vlagen te imponeren en dat was voor het eerst dit seizoen. Zondag tegen FC Groningen hoopt hij dat een vervolg te geven. “Net als de rest van de ploeg”, zegt Namli.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Door een blessure aan de binnenband van zijn knie miste Namli een groot deel van de wedstrijden in de voorbereiding. Hij begon daardoor met een achterstand aan het seizoen, maar lijkt zo langzamerhand weer naar zijn gebruikelijke niveau te groeien. Tegen PSV was het terug: de acties, het speelse, daar waar het publiek zo van geniet. Uiteindelijk overheerste logischerwijs de late nederlaag, maar toch hield hij er wel een goed gevoel aan over. “Ik denk iedereen, want we mogen best trots zijn dat we het de landskampioen zo moeilijk hebben gemaakt. Het is mooi om die complimenten te krijgen, al had ik liever een goed resultaat hoor”, lacht Namli.

Hij kruipt inmiddels naar het topfitte en is daarmee klaar voor een nieuw seizoen PEC Zwolle. De transferwindow sluit immers bijna en dus blijft Namli in Zwolle. “Voor mij is het niet heel bijzonder geweest hoor, haha. Aan het begin stond er veel druk op en gebeurde er dingen, maar we kwamen er niet uit met PEC. Dat accepteer ik. De laatste weken is het rustig geweest en dat is niet erg. Je hebt altijd ambities, maar ik vind het geen probleem om nog een jaar bij PEC te spelen. Ik ga gewoon knallen en mijn best doen”, verzekert Namli, die ook tegen FC Groningen weer in de basis zal starten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Groningers kenden een rumoerige competitiestart, maar afgelopen weekend werd er wel gewonnen bij De Graafschap. Daardoor heeft de FC drie punten meer dan PEC Zwolle, de hekkensluiter in de eredivisie. Is er sprake van druk in Zwolle? “Druk moet van jezelf komen”, vindt de buitenspeler. “We zijn net begonnen en hebben een heel nieuwe ploeg. Mensen onderschatten hoe veel tijd er nodig is om de automatismen erin te krijgen. De prestatie tegen PSV moeten we meenemen en dan ben ik er zeker van dat het goed komt.” De wedstrijd tussen FC Groningen en PEC Zwolle begint zondag om 12.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Younes Namli

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws