Nacompetitie voor drie clubs, ZAC veilig

| 14-05-2016

Voor vier Zwolse zaterdagclubs is het voetbalseizoen nog niet ten einde. Na een knotsgekke slotdag in de eerste klasse D mag Berkum zich op gaan maken voor een beslissingswedstrijd om de titel tegen SDV Barneveld. Als nummer vier van de vierde klasse C speelt Edon nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. En voor eersteklaser Be Quick ‘28 en tweedeklasser SVI wachten er nacompetitieduels om degradatie te voorkomen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Die strijd tegen degradatie blijft tweedeklasser ZAC bespaard. De ploeg van trainer Egbert Kragt had op de laatste speeldag van de reguliere competitie één puntje nodig om zichzelf op eigen kracht veilig te spelen. Dat punt moest worden gepakt tegen directe concurrent AVW ‘66 uit Westervoort. En dat lukte. Op slag van rust zorgde Joost Vulkers voor de bevrijdende 1-0. Die treffer bleek echter niet voldoende voor de overwinning, want na een uur spelen kwamen de bezoekers dankzij een goal van Daan Boonman weer op gelijke hoogte: 1-1. Voor de Zwolse formatie een prima stand, maar er vielen op sportpark Jo van Marle meer doelpunten. Joost Vulkers zette in de 61ste minuut - met zijn tweede treffer van de middag - ZAC op 2-1. En in de 77ste minuut maakte Robbin Bastiaan de Zwolse feestvreugde compleet: 3-1.

In tegenstelling tot ZAC lukte het eersteklasser Be Quick ’28 zaterdagmiddag niet om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. De ploeg van trainer Arnie Pot had een ‘wondertje’ nodig, want er moesten op de slotdag van de competitie drie punten en zeven doelpunten worden goedgemaakt op WHC. Op voorhand een bijna onmogelijke opgave, maar Be Quick kwam toch akelig dichtbij. Allereerst werden de drie punten goedgemaakt, aangezien WHC thuis verloor van Berkum en Be Quick zelf wist te winnen van FC Zutphen. Alleen bleef de doelpuntenteller steken op vier. Be Quick boekte weliswaar op eigen bodem een ruime 4-1 overwinning, maar bij het duel in Wezep tussen WHC en Berkum bleef het ‘slechts’ 0-1. Voor competitiegenoot WVF was voorafgaand aan de laatste speelronde het doek al definitief gevallen. En ook derdeklasser HFC Storica speelde zaterdagmiddag nergens meer voor. De Zwolse club is rechtstreeks gedegradeerd naar de vierde klasse.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, Edon

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws