Naar wie gaat de sportstimuleringsprijs?

| 08-01-2016

De vijfde editie van het SportGala Zwolle komt dichter en dichterbij. Op zaterdag 23 januari verzamelt sportminnend Zwolle zich in het Landstede Sportcentrum. En wie gaan er die avond met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Wie verdient volgens jou de sportstimuleringsprijs 2015? Stemmen kan tot en met 13 januari!

Golfclub Zwolle
Golfclub Zwolle en jeugd, het is een mooie en alom bekende combinatie. De vereniging zet met haar beleid al jarenlang in op de jeugd. Spelers krijgen de kans om zich te ontwikkelen en doen dat op een hoog niveau. In 2015 betaalde het gevoerde beleid zich eindelijk uit. Al jarenlang hikte de hoofdmacht van de club tegen promotie naar het hoogste niveau aan en in 2015 lukte het dan toch. Het team, bestaande uit vrijwel allemaal talenten uit eigen kweek, werd kampioen en promoveerde uiteindelijk naar de hoofdklasse. Dat is voor het eerst in de historie van de Zwolse golfclub.

Kickboksgala Tabonon
Kickboksen staat in Nederland nou niet bekend als een sympathieke sport. De laatste jaren zijn er rond gala’s en wedstrijden de nodige dingen fout gegaan, zo ook in Zwolle. Maar inmiddels wordt er geprobeerd om die negatieve trend te doen keren. Zo organiseerde vechtsportschool Tabonon in samenwerking met RINGS in december van 2015 een kickboksgala. Met het gala probeerden de initiatiefnemers de sport een positieve boost te geven en dat lukte prima. De sfeer in sporthal Het Anker in Westenholte was uitstekend, iedereen had het enorm naar zijn zin en tevens kwamen er enkele Zwollenaren in actie. Een tweede editie ligt in de lijn der verwachting.

Regio Zwolle Volleybal
Vrouwenvolleybal op het hoogste niveau, het leek in Zwolle even verleden tijd. VC Zwolle speelde met een team in de eredivisie, maar na het eerste seizoen was er in eerste instantie te weinig geld om dat te continueren. Totdat een groep ondernemers in 2015 besloot in te stappen. Uit dat initiatief kwam in samenspraak met VC Zwolle uiteindelijk Regio Zwolle Volleybal voort en onder die naam spelen de Zwolse volleybalsters inmiddels gewoon weer in de eredivisie. Het project is volop gaande en onder de vlag van Regio Zwolle Volleybal mikken de dames op een plaats in de play-offs om het landskampioenschap.

Stemmen kan tot en met woensdag 13 januari!

Golfclub Zwolle, SportGala Zwolle, Tabonon Zwolle, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws