Naar wie gaat de sportstimuleringsprijs?

| 15-01-2017

De zesde editie van het SportGala Zwolle komt dichter en dichterbij. Op zaterdag 4 februari verzamelt sportminnend Zwolle zich in het Landstede Sportcentrum. En wie gaan er die avond met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl/stemmen? Wie verdient volgens jou de sportstimuleringsprijs 2016? Stemmen kan tot en met 25 januari!

Rugby Club Zwolle
Het jaar 2016 was voor rugbyminnend Nederland een bijzonder jaar. Door het wereldkampioenschap stond de sport volop in de schijnwerpers en daar maakte ook Rugby Club Zwolle dankbaar gebruik van. De vereniging zette volop in op haar jeugdafdeling, om zo een basis te creëren voor de lange termijn. Daarbij stond vooral het plezier voorop en was winnen overduidelijk van ondergeschikt belang. De groei van de jeugdafdeling laat zien dat de aanpak van de club in goede aarde is gevallen, want sinds jaren is het ledenaantal flink gestegen. RC Zwolle is een plek waar de Zwolse jeugd prima terecht kan.

Topvolleybal Zwolle
Jelle Hilarius, Thijs van Noorden en Gerard van Vliet sprongen met een uniek plan in het gat dat Landstede Volleybal achter liet. Met Coníche Topvolleybal Zwolle behielden zij eredivisievolleybal voor Zwolle en dat deden zij door middel van een uniek concept. Iedere speler heeft buiten het veld zijn eigen taak, denkt mee en helpt mee, om zo ook de organisatie staande te houden en verder te laten groeien. De financiële basis voor de aankomende drie seizoenen staat, waardoor topvolleybal in Zwolle gewaarborgd lijkt. Uiteindelijk hopen de heren de top van Nederland te bestormen.

Zwollywood Sticks
Onder de vlag van ReVAS De Peperbus begonnen sporters in een elektronische rolstoel met hockeyen en die besloten al snel een speciale vereniging op te richten. Zwollywood Sticks werd geboren en binnen een mum van tijd waren er liefst zestien spelers actief. De leden zijn tussen de 6 en 21 jaar. Deze kinderen en jongeren hebben niet de mogelijkheid om uit veel takken van sport te kiezen. Middels e-hockey kunnen ze volop ervaren wat sporten, het verenigingsleven en competitie spelen inhoudt. In 2016 werden door Zwollywood Sticks ook al de eerste competitiewedstrijden afgewerkt.

Rugby Club Zwolle, SportGala Zwolle, Topvolleybal Zwolle, Zwollywood Sticks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws