Na goud nu brons voor Ronald Mulder

| 10-11-2013

Ronald Mulder heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Calgary opnieuw een medaille gewonnen. Na zijn gouden plak van afgelopen vrijdag, werd Mulder zondag derde. De Zwollenaar legde het in een rechtstreeks duel net af tegen de Amerikaanse winnaar Tucker Fredricks. Mulder klokte een tijd van 34,52, terwijl Fredricks na 34,46 seconden over de streep kwam.

© Annet van Raalten

De Zuid-Koreaan Tae-Bum Mo moest net als vrijdag genoegen nemen met zilver. Hij was één honderdste van een seconde langzamer dan de Amerikaan (34,47). Jesper Hospes, die het gehele seizoen al indruk maakt op de 500 meter, kwam zeven honderdsten van een seconde tekort voor een nieuw persoonlijk record. Hij kwam na 34,57 over de streep, terwijl hij eerder in Calgary in een trainingsrit 34,50 klokte. De schaatser van Beslist.nl eindigde met zijn tijd als zesde. Zowel Jan Smeekens als Michel Mulder beet zich stuk op de tijd van Hospes. In een rechtstreeks duel wist Smeekens (34,61, zevende tijd) Mulder (34,68, negende) net voor te blijven, maar beide schaatsers wisten meteen na de finish al dat een podiumplaats met die tijd er niet in zou zitten.

In het klassement gaat Ronald Mulder aan de leiding met 170 punten. Tae-Bum volgt op tien punten. De Canadees Jamie Gregg staat derde met 140 punten. Michel Mulder is na zijn broer Ronald de beste Nederlander met 92 punten. Hij staat op de vijfde plaats. Hospes is zesde (90 punten), Jan Smeekens achtste (80 punten) en Kjeld Nuis staat twintigste met 15 punten.

Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws