Myrna Vonkerman blijft zichzelf verbazen

| 30-10-2011

Verschillende BB-lopers hebben zaterdag, een week na hun clubkampioenschap tijdens de Stadshagen Run in Zwolle, de Dalli Klokloop in Heerde aangegrepen om in hun ritme te blijven. Tussen bijna 900 deelnemers waren de atleten van de Zwolse vereniging weer eens nadrukkelijk aanwezig. Myrna Vonkerman werd bijvoorbeeld tweede op de vijf kilometer, net als Hans Lindeboom. Clubkampioen Arne Mulder finishte als derde.

“Vooraf hadden we ons ten doel gesteld om onder de zestien minuten te lopen en niet te hard te starten, maar dat liep echter anders”, vertellen Lindeboom en Mulder. “We startten veel te snel en kwamen na de eerste kilometer door in 2.59.” Die snelle start kwam het duo duur te staan, want de daarop volgende kilometers gingen allemaal twintig seconden langzamer. “De laatste ging gelukkig weer wat beter, maar we hebben onze kans op een mooie tijd echt al in de eerste kilometer verspeeld.” Beide lopers haalden wel een PR. Hans finishte in 16.04 en Arne passeerde in 16.09 de meet. Peter Gils bleef vijf tellen verwijderd van zijn beste tijd op de vijf kilometer en finishte na 18.54, IJsbrand Reijneveld eindigde in 22.43.

Bij de vrouwen presteerde Myrna Vonkerman het om na drie wedstrijden op rij haar PR op diverse afstanden verbroken te hebben, opnieuw een persoonlijk record aan te scherpen. Op de vijf kilometer finishte ze in een tijd van negentien minuten en 52 seconden, een verbetering van haar oude tijd met één minuut en 39 seconden! “Ik blijf mezelf steeds weer verbazen over het gemak waarmee ik mijn PR’s blijf verbeteren en dat terwijl ik pas sinds juli bij de BB-lopers meetrain”, aldus een superblije Myrna. Op de tien kilometer liep Sjoerd van Westerop naar 39.18. Edwin Middelveld en Roelof Rekker kwamen na 42.52 en 43.29 over de finish. De vijftien kilomter resulteerde voor Stef Riemens in een fraai persoonlijk record van 58.59.

Holterbergloop Nijverdal
Tussen Nijverdal en Holten werd zaterdag de jaarlijkse wedstrijd over vijf of tien Engelse Mijlen georganiseerd over de Sallandse Heuvelrug. Het parcours start het ene jaar in Holten en het andere jaar in Nijverdal en loopt over de Toeristenweg. Onder de vele deelnemers dit jaar ook twee BB-lopers. Mark Hakbijl finishte op de vijf na 29.13 en Daniel Gouw liep naar 32.45. “De Holterberg is een enorme kuitenbijter en funest voor het tempo. De laatste kilometer kon ik gelukkig weer lekker op souplesse lopen en dus ben ik wel tevreden”, aldus Daniel.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Hans Lindeboom, Arne Mulder, Stef Riemens, Myrna Vonkerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws