Mulder wint Singelloop in Hollandscheveld

| 20-08-2012

BB-loper Arne Mulder heeft zaterdag de Singelloop in Hollandscheveld op zijn naam geschreven. De talentvolle Zwollenaar liep de 10 kilometer in 34 minuten en 10 seconden. Helemaal vanzelf ging het echter niet. “Ik had een rustperiode van twee weken en een week verkoudheid achter de rug en wist niet goed wat ik van mezelf kon verwachten, zeker niet met deze hitte. Voor aanvang voelde ik me wel goed en het kon me niet veel schelen dat het zo warm was. Mijn warming-up ging lekker en ik had zin om mezelf te testen.”

Mulder: “Ik startte ongeveer in mijn normale wedstrijdtempo, zonder enige moeite. Ik lag meteen op kop en liep de eerste kilometer in 3.11 en de tweede in 3.12. Dat voelde ontspannen en vervolgens kreeg ik zeer plotseling een klap door de hitte. Gevolg was dat ik instortte en ik werd ingehaald door Merwin Dollison. Mijn horloge begaf het op datzelfde moment en ik liep puur op gevoel en dat was alles behalve een goed gevoel. Ik had een ronde (2,5 kilometer) nodig om mezelf te herpakken en na 5 kilometer lag ik ongeveer 100 meter achter. Na ongeveer 6 kilometer haalde ik Merwin in en ik finishte als eerste in 34.10. Al met al ben ik zeer tevreden hoe het is gegaan, een mooie test!”

Bij de Hof van Twente Loop in Goor liepen de BB-lopers Erik Slomp en Falco Olivier de 5 kilometer. Het deelnemersveld was sterk met Gert-Jan Wassink als absolute topper en flink wat andere sneller lopers. Falco kwam uit op een tijd van 17.06 “Met 34 graden op de thermometer, was dit mijn warmste 5 kilometer ooit.” Kort achter Falco finishte Erik in 17.36. Bij de Runnersworldloop in Apeldoorn kwamen Janoah Bovenhuis en Henk Smalbrugge namens de BB-lopers in actie. Janoah werd vierde op de 5 kilometer in 18.08. Henk kwam ook met een prima conditie de zomer uit, want hij werd in de hitte tweede senior en derde overall in 34.26.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Falco Olivier, Arne Mulder, Henk Smalbrugge, Erik Slomp, Janoah Bovenhuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws