Mulder wint 500, Van Beek weer op podium

| 18-11-2017

Ronald Mulder heeft zaterdag tijdens de wereldbekerwedstrijden in Stavanger de tweede 500 meter op zijn naam gezet. De Zwollenaar kwam tot een tijd van 34,62 en daarmee bleef hij de Japanner Daichi Yamanaka 0,03 seconden voor. “Dit was echt een lekkere race, daar ben ik heel blij mee”, zegt Mulder bij de NOS. Lotte van Beek eindigde op de 1.500 meter knap als derde.

Mulder kwam vrijdag niet in het stuk voor, maar een dag later was alles anders. De specialist op de 500 meter kwam tot een tijd van 34,62 en dat was voldoende voor een gouden medaille. Yamanaka werd in 34,65 tweede, terwijl Hein Otterspeer wederom op het podium eindigde. Hij snelde naar een tijd van 34,76 en werd derde. Mulder keek tevreden terug op zijn 500 meter, maar is zich bewust van de moordende concurrentie. “Het zit zo dicht bij elkaar, het gaat zo weer op zijn kop. Je ziet dat iedereen er weer een tandje bij heeft gedaan, ik weet ook niet hoe dat kan. Dit voelt in ieder geval hartstikke lekker. Ik weet dat ik mee kan doen met de wereldtop, maar dan nog is het mooi om te winnen. Ik heb dit nog niet zo vaak gewonnen, dus ik ben er heel blij mee”, aldus Mulder.

Lotte van Beek reed zaterdag de 1.500 meter en liet zich wederom op een positieve manier zien. De Zwolse kwam tot een tijd van 1.57,51 en dat was voldoende voor het brons. De zege ging naar Miho Takagi, terwijl Heather Bergsma een tweede tijd noteerde. “Qua gevoel wist ik wel dat het vorige week niet eenmalig was”, vertelt Van Beek. “Dat je een week later weer op het podium staat, daar ben ik wel heel blij mee. Je wedstrijdritme ben je na afgelopen jaar een beetje kwijt en dan merk je tijdens zo'n tweede weekend de vermoeidheid. Het is een fijne bevestiging dat ik dan toch nog zo'n rit kan rijden.”

Schaatsen, Ronald Mulder, Lotte van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws