‘Mulder super blij met vierde plek op 1.000’

| 04-03-2012

Michel Mulder heeft de Essent ISU World Cup in Thialf afgesloten met een vierde plek op de 1.000 meter. De Zwollenaar was daarmee al de derde Nederlander, achter wereldkampioen sprint Stefan Groothuis en Kjeld Nuis. Ook de vijfde plek ging naar Nederland in de persoon van Sjoerd de Vries, terwijl Hein Otterspeer zevende werd. Maar allemaal hadden ze geen antwoord op Shani Davis. De Amerikaan was met 1.08.88 de snelste. Michel Mulder klokte 1.09.43.

Davis had zondag vooral opgemerkt dat Mulder erg hard schaatste. “Het is zelfs een beetje beangstigend. Hij was wel erg snel en hij is nu ook weer een nieuwe concurrent”, aldus de Olympisch kampioen van 2010 en 2006. “Bij de World Cup-finale wil ik kijken of ik nog sneller kan”, sprak Mulder zelf na afloop tegenover Schaatsen.nl. “Ik heb nu wel alles gegeven en was helemaal kapot na afloop, ik moest me inhouden om niet te moeten overgeven.” Shani Davis was onder de indruk: “Het is goed voor mij dat de concurrentie toeneemt, maar Michel wordt te gevaarlijk zo. Hij kan beter een andere afstand kiezen dan de 1.000 meter.”

Mulder moest aanvankelijk in de B-groep starten, maar verscheen toch aan de start bij de A-rijders na afzegging van Dmitri Lobkov. Mulder opende het snelst van iedereen. “Ik moest als eerste en was iets te snel weg. Daar moet ik nog aan werken. Ik dacht lange tijd dat ik een medaille ging pakken. Toen Kjeld sneller was dan ik, wist ik dat ik vierde zou worden. Op dat moment een teleurstelling, maar ik ben nu echt super blij”, aldus Mulder. “Het scheelde wel dat ik in de binnenbocht mocht starten, want als ik in de buitenbocht moet beginnen dan ben ik gewoon een seconde langzamer. Ik vind het moeilijk om gelijk in het begin iemand voor me te hebben.”

APPM/iSkate, Schaatsen, Michel Mulder, Thialf

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws