Mulder ook op 1.000 meter in World Cup

| 30-12-2011

Michel Mulder heeft vrijdag de tweede plaats opgeëist tijdens de tweede 1.000 meter van het NK Sprint in Thialf. De Zwollenaar verzekerde zich met een tijd van 1.09.36 van een plek in het tweede gedeelte van het wereldbekercircuit, waarvoor hij zich eerder op de middag ook al op de 500 meter plaatste. Stefan Groothuis (1.08.85) schreef de 1.000 meter op zijn naam en werd Nederlands sprintkampioen. Mulder eindigde op plek vijf. Hij mist daardoor wel het WK Sprint.

© Annet van Raalten

Michel Mulder kwam halverwege het schema in actie en fungeerde in zijn race tegen Mark Tuitert opnieuw als boeman. Omdat Tuitert langzamer was greep de Tukker naast een ticket voor de World Cup. Eerder op de dag was Michel er ook al verantwoordelijk voor dat zijn broer Ronald naast een ticket op de 500 meter greep. Wat hij toen nog niet wist, is het feit dat hij nu zelf op beide afstanden mag deelnemen aan het tweede gedeelte van de wereldbeker. Pim Schipper had hem zijn startbewijs nog kunnen afnemen, maar hij was vier honderdste langzamer dan Mulder. Ronald Mulder eindigde de tweede 1.000 meter in 1.10.10 als tiende. Hij wist zich daarmee niet te plaatsen voor de World Cup en heeft met een zevende plek in het eindklassement ook geen recht op deelname aan het WK Sprint, eind januari in Calgary.

Lotte van Beek
Bij de vrouwen werd het NK Sprint gewonnen door Margot Boer. Met een derde plaats op de laatste afstand van het toernooi verzekerde zij zich van de titel. Haar Zwolse teamgenote Lotte van Beek eindigde als elfde in het klassement. Op de slotafstand zakte ze nog één plekje. Van Beek werd vrijdag op de tweede 500 meter elfde in 39.58. Ook op de 1.000 meter kwam ze tot een elfde tijd (1.18.15).

Schaatsen, Ronald Mulder, Lotte van Beek, Michel Mulder, Thialf

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws