Mulder mist Inzell door ‘misinterpretatie’

| 03-12-2015

Michel Mulder mag aankomend weekeinde niet meedoen aan de tweede 500 meter tijdens de World Cup-wedstrijden in Inzell. De Zwollenaar dacht in te kunnen vallen voor zijn geblesseerde broer Ronald, maar door een reeks van misverstanden gaat dat uiteindelijk niet door. Zodoende verschijnen er in Inzell geen Zwollenaren op het ijs.

© Annet van Raalten

Ronald besloot deze week vanwege een verrekking aan zijn lies om de wedstrijd in Inzell aan zich voorbij te laten gaan. Een mooie mogelijkheid voor reserve Michel om deel te nemen, maar dat gaat niet door. Beslist.nl, de ploeg van beide schaatsers, gaf de afmelding van Ronald niet goed door, waardoor het vanwege de regelgeving van de ISU niet meer mogelijk was om Michel in te schrijven. Als dat wel was gelukt, had de Zwollenaar op de tweede omloop kunnen starten. Dit omdat Gerben Jorritsma en Kjeld Nuis de voorkeur geven aan de 1.500 meter. “Maandag om tien voor twaalf kregen we de afmelding telefonisch gemeld. Dat moet echter schriftelijk. Nu waren we niet meer in staat om tijdig andere schaatsers aan te melden”, zegt KNSB-directeur Arie Koops tegenover de Leeuwarder Courant.

iSkate, daar waar de ploeg van de beide Mulders onder valt, reageerde via een persbericht op de ontstane situatie. “Bij het afmelden van Ronald Mulder en het aanmelden van Michel Mulder voor de World Cup in Inzell is er sprake geweest van een misinterpretatie tussen iSkate en de KNSB. Dat betreuren wij ten zeerste, maar de KNSB is uiteindelijk verantwoordelijk voor het invullen van de nationale selectie”, zegt operationeel directeur Rhian Ket. Door de misverstanden verschijnen er zondag tijdens de tweede omloop van de 500 meter slechts drie Nederlanders aan de start. Dit zijn er normaliter vijf.

Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws