Mulder en Van Beek geridderd in Den Haag

| 25-02-2014

De Zwolse schaatsers Michel Mulder en Lotte van Beek zijn dinsdag in Den Haag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen ontvingen de onderscheiding vanwege hun gewonnen gouden medaille tijdens de Olympische Spelen. In de Ridderzaal werden dinsdag de Olympische sporters ontvangen door minister-president Mark Rutte, die alle medaillewinnaars toesprak.

Lotte van Beek won in Sotsji allereerst brons op de 1.500 meter. Op de laatste schaatsdag van de Olympische Spelen won zij op de ploegenachtervolging ook nog een gouden medaille en kreeg daarom uit handen van minister Edith Schippers een lintje. Tegenover presentator Humbero Tan liet de Zwolse nog andermaal haar licht schijnen over de Spelen. “Ik heb eigenlijk totaal geen spanning gehad. Ik ben drie weken in Sotsji geweest en heb daar alleen maar genoten. Alles ging in één flow, het was echt fantastisch daar. Naar mijn mening is ontspannen goed en dat heb ik daar zeker gedaan.”

Michel Mulder won als eerste Nederlander een gouden medaille op de 500 meter en schaatste vervolgens ook nog naar het brons op de 1.000 meter. Hij kreeg eveneens uit handen van minister Edith Schippers een lintje en sprak met Humberto Tan over zijn historische prestaties en de interesse van de Koreanen. “Ik hoorde een dag voor de wedstrijd de Koreaanse trainer tegen mijn trainer zeggen dat Mo het snelste rechte stuk reed. Dat heb ik een dag later niet gezien”, lacht Mulder. Ook grapte hij dat de concurrentie met interesse naar zijn schaatsen had gekeken. “Ze keken naar mijn schaatsen, maar daar is niets aan te zien hoor.”

Schaatsen, Olympische Spelen, Lotte van Beek, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws