MudRun gaat verder onder nieuwe naam

| 07-06-2018

De Hoge Laarse MudRun gaat dit jaar verder onder een nieuwe naam: de Zwolse MudRun. De tweede editie van dit evenement wordt georganiseerd door SportService Zwolle en verschillende sportverenigingen en wordt gehouden op zaterdag 7 juli. “Ieder jaar willen we meer aanmeldingen dan een jaar eerder”, vertelt projectleider Dorien Vogel.

© Jan Burgman Fotografie

SportService Zwolle heeft de handen ineen geslagen met THOR, ZRZV, PEC 1910, HC Zwolle en de Scouting Hopman Kippersgroep. Deze partijen zien een grote toekomst voor de Zwolse MudRun. De ambitie heerst om het modderfeest ieder jaar door te laten groeien. “Elke Zwollenaar moet bekend zijn met de Zwolse MudRun en zijn of haar buurman, kennis, collega of familielid stimuleren om mee te doen. Als onze jas te krap komt te zitten, zijn we goed op weg. Het houdt in dat de Zwollenaren willen sporten en bewegen en dat is wat we willen”, stelt Vogel.

De Zwolse MudRun is voor jong en oud, want iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen. De Kids MudRun gaat over 1,5 kilometer en is voor kinderen van 6 tot 10 jaar. De Family MudRun gaat over 4 kilometer, terwijl de Master MudRun over 5 kilometer gaat. Bedrijven en teams (maximaal zes personen) kunnen zich eveneens opmaken voor een parcours van 5 kilometer. De route begint bij HC Zwolle en loopt over, onder en door verschillende hoeken en gaten van sportpark Het Hoge Laar. Daarnaast hebben onder andere PEC 1910, ZRZV en het Westerveldse Bos een plekje in de route gekregen.

Goede doel
De Zwolse MudRun staat dit jaar in het teken van de Monicares Foundation. Deze foundation zet zich in voor Zwolse gezinnen die het moeilijk hebben als gevolg van een ongeneeslijke ziekte van één van de kinderen of andere directe gezinsleden. Alle opbrengsten van de run gaan naar dit goede doel. Inschrijven voor de Zwolse MudRun is inmiddels mogelijk via de gloednieuwe site van het evenement.

SportService Zwolle, PEC 1910, Hardlopen, ZRZV, THOR Zwolle, Sportpark Het Hoge Laar, HC Zwolle, Zwolse MudRun

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws