Mossel-Boot pakt twee keer goud in Parijs

| 07-11-2017

Dylan van Moerkerk en Tom Helbers, karateka's van het Zwolse Mossel-Boot, zijn zaterdag in Parijs Europees kampioen Wado geworden. Van Moerkerk bemachtigde de titel door in de finale op duidelijke wijze af te rekenen met de Duitser Lolitz (3-0), terwijl ook Helbergs oppermachtig was. Hij was in de eindstrijd te sterk voor de Schot Josh Moissack. Mossel-Boot won daarnaast ook nog drie bronzen medailles.

Tom Helbers en Jermaine Beni mochten namens Mossel-Boot het spits afbijten en dat leverde direct de eerste Europese titel op. Helbers won achtereenvolgens van een Hongaar, een Belg en een Luxemburger, om in de finale met 1-0 te winnen van Moissack. Clubgenoot Beni leek ook goed op weg om de finale te halen, maar strandde in de kwartfinale. In de herkansing boekte hij wel succes en door twee winstpartijen pakte Beni het brons. Dylan van Moerkerk was maar met één doel naar Parijs gekomen en dat was het winnen van de Europese titel voor karateka's tot 21 jaar. Hij realiseerde dat op overtuigende wijze, want in de finale liet hij Lolitz kansloos: 3-0.

Broertje Joël van Moerkerk vond zijn Waterloo in de halve finale en wist daarna het brons te bemachtigen. Hij versloeg de Oostenrijker Syleyman. Thijmen Hasselt zorgde voor de laatste medaille door brons te pakken bij de 14-15 jarigen. Met goed en scherp karate kwam hij in de halve finale, waarin hij het moest afleggen tegen de latere kampioen. In de strijd om de derde plek was hij veel te sterk voor de Italiaan De Santis: 7-2.

Karate, Dylan van Moerkerk, Joël van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws