Morris: ‘Berkum kan winnen van Staphorst’

| 21-05-2015

Berkum speelt aankomende zaterdag in Staphorst de tweede en laatste wedstrijd in de nacompetitie. De Zwollenaren hebben daar, na de teleurstellende 0-3 zeperd tegen PKC ’83, zo ongeveer een wonder nodig om nog naar de hoofdklasse te promoveren. “Ook als je nog maar een paar procent kans hebt, moet je er vol voor gaan”, stelt Berkum-speler Sean Morris.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor de manschappen van trainer Willem Brouwer wordt het een bijzonder lastige klus. Door de nederlaag van vorige week tegen PKC zit die ploeg op de voorste rij en kijkt Berkum van een afstandje toe wat er gaat gebeuren. De Zwollenaren gaan zaterdag op bezoek bij Staphorst en moeten winnen om de promotiekansen nog enigszins in leven te houden. De Amerikaanse middenvelder Sean Morris heeft de hoop nog niet opgegeven. “Je hebt nog een kans. Hij is klein, maar het blijft een kans. We moeten doorgaan. Het team moet mentaal zo sterk zijn dat we een manier vinden om beter te worden”, vertelt Morris, die er alle vertrouwen in heeft dat Berkum bij Staphorst kan winnen. “Ja, absoluut.”

Tegenstander Staphorst speelde een jaar geleden nog mee om promotie naar de topklasse, maar moest dit jaar veel kwaliteit inleveren. Zodoende hangt de medaille er nu iets anders bij en vecht de hoofdklasser om op dat niveau te blijven. Voor Staphorst is het treffen met Berkum de eerste in de nacompetitie, al kwam het vorige week wel in actie. In de bekerfinale van het district Noord speelde Staphorst een ongekende partij tegen Harkemase Boys. De ploeg kwam met 2-3 voor, maar zag de Friese formatie uiteindelijk met 4-3 winnen. Berkum-spits Youp Kok is nog vol vertrouwen voor zaterdag. “Misschien zijn de kansen nu kleiner om door te gaan, maar ik ga niet met een ander gevoel de wedstrijd in. Je bent altijd gemotiveerd”, zegt hij. Het duel tussen Staphorst en Berkum begint zaterdag om 17.00 uur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
VV Berkum, Voetbal, Youp Kok, Sean Morris

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws