Mooie tafeltennisdag in Zwols sporttheater

| 08-06-2012

In het Zwols ‘Theater van de Sport’, oftewel het Landstede Sportcentrum, is vrijdag de strijd om de ‘6 Nations Table Tennis Cup’ los gebarsten. De officiële opening van het internationale tafeltennistoernooi voor jeugdspelers tot en met 15 jaar uit zes verschillende landen werd vrijdagochtend verricht door burgemeester Henk Jan Meijer. Hij nam een tafeltennisbatje ter hand en speelde een partijtje op een mini-tafeltennistafel.

Meteen na de opening ging het driedaagse toernooi van start met de landenwedstrijd. Namens Tafeltennis Zwolle kwam Bas Hergelink in actie voor het Nederlandse team, maar hij kon niet voorkomen dat er op de openingsdag drie keer werd verloren. De Nederlandse formatie verloor in het Landstede Sportcentrum van Denemarken (1-9), Zweden (4-6) en Frankrijk (3-7). De Nederlandse meidenploeg verging het vrijdag daarentegen een stuk beter. Denemarken en Zweden werden met respectievelijk 9-1 en 8-2 geklopt. En tegen Frankrijk werd nipt met 4-6 verloren.

Zaterdagochtend wordt de landenwedstrijd hervat. Op zaterdagmiddag wordt er gestart met het individuele toernooi. Wethouder Gerrit Piek is bereid gevonden om de prijsuitreiking op zondag te verrichten. Kijk voor meer info op www.6nationstabletenniscup.com.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Burgemeester Henk Jan Meijer, Landstede Sportcentrum, Wethouder Gerrit Piek, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws