Mooie strijd om Zwolse schoolkorfbaltitel

| 26-05-2011

Op de korfbalvelden van Oranje Zwart is woensdag flink gestreden om het jaarlijkse schoolkorfbalkampioenschap van Zwolle. Als grote winnaar in de categorie 7/8 kwam de Vrije School Michaël uit de strijd. In de twee andere categorieën (groep 5/6 en groep 3/4) werden de grootste bekers opgeëist door teams van De Vlieger locatie 2.

In totaal waren zeven Zwolse basisscholen actief op sportpark De Pelikaan. Gezamenlijk hadden ze 28 teams opgegeven voor het korfbaltoernooi, dat georganiseerd werd door SportService Zwolle in samenwerking met de korfbalverenigingen Oranje Zwart en CKV Sparta. Wat woensdagmiddag met name opviel is dat de korfbalregels niet zo strikt werden nageleefd door de kinderen. “Het is voor scheidsrechters een hele opgave om overal op te letten”, vertelt Marco Welink van SportService Zwolle. “Er zijn zoveel regels bij het korfbal. Voor een toernooi als deze is het genoeg om te letten op niet lopen met de bal, niet verdedigd schieten en fysiek spel.”

De spelregels werden dan weliswaar niet zo strikt genomen door de kinderen, maar er werd zeker niet gemeen gespeeld en het publiek kon af en toe genieten van fraaie doelpunten en acties. De Fair Play-prijzen van SportService Zwolle gingen uiteindelijk naar De Werkschuit 3 (groep 3/4), Vrije School Michaël 2 (groep 5/6) en De Gerenhof (groep 7/8). De winnende teams van groep 5/6 (De Vlieger locatie 2) en groep 7/8 (Vrije School Michaël) mogen zaterdag 28 mei naar Vriezenveen om te spelen op het provinciale kampioenschap schoolkorfbal bij korfbalvereniging Amicitia.

SportService Zwolle, Korfbal, Sparta, Oranje Zwart, Schoolkorfbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws