Mooie openingsdag dubbeltoernooi TC ‘91

| 20-03-2012

Bij tennisvereniging TC ’91 in Stadshagen is maandagavond onder prima weersomstandigheden het benefiettoernooi voor stichting Blessed Generation van start gegaan. Op de eerste speeldag van het toernooi, dat tot en met zondag duurt, werden meteen al vijftien dubbelpartijen gespeeld. In vijf wedstrijden moest er een derde set worden gespeeld om een winnaar aan te kunnen wijzen.

Het tennistoernooi staat de hele week in het teken van Blessed Generation. Deze stichting runt drie weeshuizen in Kenia, waar kinderen opgevangen worden die geen familie meer hebben. Deze kinderen wordt een veilig onderdak geboden en middels gezondheidszorg, onderwijs en geborgenheid opgevoed en voorbereid om later op eigen benen te kunnen staan. De belangrijkste gedachte is daarbij dat Kenia door de bevolking van het land moet worden opgebouwd. Voor dit werk is veel geld nodig, wat bijeen wordt gebracht door kindsponsoring, giften en eigen inkomsten. De inkomsten komen onder andere uit de verkoop van reizen en safari’s, maar ook door productie van eigen levensmiddelen.

Initiatiefnemers voor het dubbeltoernooi bij TC ’91 zijn Sonja en Remko Schultz. Samen zijn zij een paar jaar geleden op reis geweest naar Kenia en daar kwamen ze in aanraking met de stichting en de Nederlandse Ria Fenema van de stichting zelf. Er wordt tijdens het toernooi geld opgehaald middels het inschrijfgeld, maar ook door de verkoop van artikelen van de weeshuizen, zoals handgemaakte tassen en CD’s. Daarnaast wordt er een loterij gehouden waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het goede doel. Het toernooi wordt gehouden op het tennispark aan de Oude Wetering in Stadshagen. Klik hier voor de uitslagen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Tennis, TC ‘91 Stadshagen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws