Mooie finales Zwolse Masters bij TC Ittersum

| 23-09-2013

Honderden belangstellenden hebben zondag op het tennispark van TC Ittersum de finaledag bijgewoond van de Zwolse Masters. De vele toeschouwers konden genieten van spannende en lange partijen en prachtig nazomerweer. Er stonden ruim dertig finales op het programma, verdeeld over negen banen. Om 18.00 uur was de laatste partij afgelopen en kon de organisatie de prijzen uitreiken aan de winnaars.

Voorafgaand aan het finaleweekend werden er van maandag tot en met vrijdag op de parken van de zes deelnemende Zwolse tennisclubs (TC ‘91 Stadshagen, ZLTB, PAF, ZTC De Pelikaan, TC Ittersum en WVF) in totaal bijna driehonderd poulewedstrijden gespeeld. Met 250 senioren en 50 jeugdspelers was de vierde editie van het tennistoernooi dan ook goed bezet. In de categorie tot en met 8 jaar gingen zondag Skip Jonker en Lise Arkes met de wisselbeker aan de haal. In de categorie jongens tot en met 14 jaar speelden Shuraily Last en Jelle Stegeman een heuse marathonpartij van 3 uur en 15 minuten. Uiteindelijk stapte Shuraily Last als grote winnaar van de baan.

Bij de senioren waren Kristel van Emst-Beens en Annet Hoek-De Vreeze oppermachtig in het dubbelspel. Het dameskoppel was in categorie 3 in de finale te sterk voor Kiberley Kleiboer en Joy Wams: 6-3 en 6-3. In de hoogste categorie (3) bij de heren zegevierde het duo Morris Michel/Roy Vels. Opvallend was verder het optreden van enkele jeugdspelers, die voor het eerst mee mochten doen in de categorieën 3 tot en met 5 bij de senioren. Zij gaven meteen hun visitekaartje af. In het herenenkelspel (categorie 5) won bijvoorbeeld jeugdspeler Jeroen Balk de eerste prijs. En diezelfde Jeroen wist samen met jeugdspeler Joy Wams ook de titel in het gemengd dubbel op te eisen.

PAF, Tennis, ZLTB, TC ‘91 Stadshagen, ZTC De Pelikaan, TC Ittersum, TC WVF, Zwolse Masters

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws