Mooie cheque SiMFiz voor Tegenkracht

| 28-02-2011

De wielrenners van Team SiMFiz (Samen inzamelen voor de Medemens & Fietsen in Zwolle) hebben zondagmiddag met groot genoegen een cheque ter waarde van 5.666,26 euro overhandigd aan Harry Bijl, voorzitter van Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport. Het bedrag is bijeengehaald via prijzengelden en sponsorgelden.

“Een heerlijk gevoel om na twee seizoenen fietsen voor Tegenkracht, zo’n bedrag te kunnen en mogen doneren”, aldus de renners. “Een bedrag waar Tegenkracht weer veel kankerpatiënten mee kan helpen aan een sportplan op maat.” Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan. Sport heeft immers een positief effect op het herstelvermogen. Daarnaast geeft het afleiding in moeilijke, zware tijden en het is nog leuk ook. In de huidige nazorg van kankerpatiënten is sport vooralsnog niet structureel ingebed en daarom biedt Tegenkracht kankerpatiënten het Sportplan Tegenkracht.

Team SiMFiZ is dit ‘project’ als team en met de sponsoren aangegaan voor een traject van drie jaar. “Dat betekent dat je ons dit seizoen zeker nog tegen gaat komen in heel veel wedstrijden. Wij blijven nog zeker een jaar fietsen, plezier maken en heel veel ‘teweegbrengen’ bij ons zelf, bij een ander en vooral voor een ander!”

Wielrennen, Team Tegenkracht, Stichting Tegenkracht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws