Mokhtar over Twente: ‘Blijkbaar haten ze mij’

| 16-04-2018

PEC Zwolle kan dinsdagavond in Enschede beschikken over een zo goed als fitte selectie. Op bezoek bij FC Twente sluit verdediger Dirk Marcellis weer aan, waardoor het de vraag is welke twee spelers er in het hart van de defensie staan. Youness Mokhtar kijkt in ieder geval uit naar het duel. “Zij gaan volle bak en daar moeten wij ons op voorbereiden”, weet de buitenspeler.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Nog drie keer negentig minuten en de reguliere competitie zit er voor PEC Zwolle op. Er staat nog voldoende op het spel, zeker dinsdag in Enschede. Voor PEC uiteraard een plaats in de play-offs en in die lijn telt niets anders dan de overwinning. Cruciaal? Ja. “Het is gewoon een hele belangrijke wedstrijd, voor beide ploegen. Zij gaan nog voor de laatste kans en zullen nog één keer de volle steun van het publiek krijgen. Wij gaan voor de play-offs, dus het wordt een echte finalewedstrijd”, vindt Mokhtar die wel een naar gevoel overhield aan de wedstrijd tegen Excelsior (1-1). “Mijn goal was fijn, maar we hadden meer moeten scoren. Dat is de enige conclusie die je kunt trekken.”

Mokhtar speelde twee seizoenen in het shirt van Twente, de ploeg die op dit moment op de rand van de afgrond bungelt. Mocht Twente de wedstrijd tegen PEC verliezen, dan kan het een dag later maar zo gedaan zijn. “Het blijft een grote club, een mooie club, en het is triest om te zien dat ze afglijden. Maar misschien is het ook wel goed, zodat ze weer een nieuwe, frisse start kunnen maken en het opnieuw op kunnen bouwen”, roept Mokhtar, die waarschijnlijk niet op een warm welkom hoeft te rekenen. “Ik koester geen wrok, heb er mooie jaren gehad. Blijkbaar zien zij dat anders en haten ze mij. Ik weet niet waar dat vandaan komt, want ik ben daar netjes weggegaan en heb geen bombarie gemaakt.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Contacten heeft hij dan ook amper in Enschede, op een fanatieke supporter na. “Dat is een Marokkaanse supporter uit Vak P. Ik heb gezegd: als jullie rustig aan doen, doe ik dat ook”, glimlacht Mokhtar. PEC-trainer John van ’t Schip kan in Enschede dus weer beschikken over Dirk Marcellis, die mogelijk de positie van Sepp van den Berg inneemt. Verder lijkt de coach te kiezen voor dezelfde namen als tegen Excelsior. “Ik verwacht een hele scherpe tegenstander en daar moeten wij ons tegen wapenen”, weet Mokhtar. De aftrap in Enschede is dinsdagavond om 18.30 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Youness Mokhtar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws