Mokhtar na PSV: ‘Dit zijn gestolen punten’

| 19-11-2017

Hoe zuur wil je het hebben. PEC Zwolle speelt koploper PSV zondag helemaal de vernieling in, maar krijgt het niet voor elkaar om dat uit te drukken in de score. Een doelpunt maken is teveel gevraagd en tot overmaat van ramp lukt dat PSV wel. Ook nog eens in de slotminuut. “Met 0-0 was er al wat teleurstelling geweest, maar nu helemaal. Dit zijn echt gestolen punten”, vindt buitenspeler Youness Mokhtar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Mokhtar is één van de spelers die zondag de kans krijgt om PSV pijn te doen. Zeker in de tweede helft is PEC Zwolle heer en meester en daardoor krijgt Mokhtar twee keer een grote mogelijkheid om te scoren. Eerst speelt hij zichzelf op de achterlijn vrij, maar schiet voorlangs en even daarna komt hij recht voor het doel tot een belabberde poging. “Dat is het enige wat we onszelf kunnen verwijten, dat we niet hebben gescoord. Verder waren we veel beter dan PSV en hebben we laten zien dat we een goede ploeg hebben. In het veld kan ik daar wel van genieten, dat je ziet dat je beter bent dan PSV. We hebben een hartstikke goede wedstrijd gespeeld”, zegt Mokhtar.

Uiteindelijk levert het alleen niets op en dat had de ploeg wel verdiend. Mokhtar vindt dan ook dat PEC Zwolle zeker niet bij de pakken neer moet gaan zitten. “Als je ook naar het publiek kijkt, de mensen waren na de wedstrijd toch tevreden. Dat zegt genoeg. We moeten de positieve punten meenemen en doorgaan naar Heerenveen. Vanmiddag hebben we laten zien dat we het iedere tegenstander lastig kunnen maken. Een punt was alleen wel terecht geweest, maar ja… Dit hoort bij voetbal”, roept Mokhtar, terwijl hij toch alweer een beetje kan lachen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Youness Mokhtar, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws