Mokhtar: ‘Morgen wordt finishing touch’

| 31-03-2017

PEC Zwolle speelt zaterdagavond het thuisduel met Excelsior en doet dat wederom met Youness Mokhtar in de basis. Hij speelt als buitenspeler en dat gaat ten koste van Kingsley Ehizibue. Verder speelt Calvin Verdonk als linksback, aangezien Ryan Thomas niet op tijd terug is van interlandverplichtingen. Daardoor speelt Django Warmerdam als middenvelder. “Wij zijn klaar”, blikt Mokhtar vooruit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na een prima periode, waarin PEC zich steeds verder naar boven voetbalde, had de ploeg afgelopen weekend even rust. Door interlands kwamen de Zwollenaren niet in actie, al speelde PEC doordeweeks nog wel een oefenwedstrijd tegen Ajax (1-1). Voor Youness Mokhtar kwam de break vrij ongelegen, want hij meldde zich net weer in de basiself. “Als je dan eindelijk in het ritme zit, dan wil je door ook. Gelukkig speelden we nog tegen Ajax, want daardoor bleven we toch in het ritme. Dat mocht dan een oefenwedstrijd zijn, maar ook die moet je serieus nemen. Want het is toch Ajax en dan wordt er iets van je verwacht. We hebben daar een goed gevoel aan overgehouden”, zegt de buitenspeler, die tegen Go Ahead Eagles (1-3) weer in de basis mocht starten.

Die basisplaats kwam na een reeks wedstrijden waarin hij vanaf de reservebank moest starten. Mokhtar raakte geblesseerd aan zijn lies en bij terugkomst was Kingsley Ehizibue aardig op dreef. Zodoende moest Mokhtar even genoegen nemen met een bijrol. “Dat was enigszins frustrerend, ook omdat ik voor mijn blessure goed bezig was. Het was frustrerend, maar ik snapte het ook wel. Want als het goed gaat, dan gaat de trainer ook niet een-twee-drie wisselen”, zegt Mokhtar, die rustig bleef en op zijn kans wachtte. Die kans kwam in Deventer. “Uiteindelijk krijg je de beloning en dat wist ik ook. Ik ben rustig gebleven en ben hard blijven werken. Ik ben blij dat ik er weer in sta.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ook zaterdag tegen Excelsior staat Mokhtar weer aan de aftrap. Tegen Excelsior moet PEC Zwolle het laatste restje degradatiezorgen naar de vernieling spelen. “Ik kijk sowieso liever naar boven dan naar beneden. Na onze vorige overwinning hoeven we niet echt meer naar beneden te kijken en als we morgen winnen, helemaal niet meer. Dat wordt de finishing touch”, zegt Mokhtar, die dan ook van een zege uitgaat. “Wij zijn hier de baas en dat moeten we morgen weer laten zien. We kunnen een goede stap richting de middenmoot zetten.”

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Bouy, Verdonk, Holla, Warmerdam, Saymak, Menig, Mokhtar, Brock-Madsen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Youness Mokhtar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws