Mogelijk recordpoging tijdens Ekiden

| 29-03-2016

Rond de 23ste editie van de Craft Ekiden Zwolle wordt er mogelijk een poging ondernomen om het Nederlands clubrecord in de categorie 45-49 jaar uit de boeken te krijgen. Nederlands beste tijd stamt uit april 2012, toen AV Veluwe een tijd van 2:35:23 liep. Diezelfde club wil nu proberen haar eigen tijd te verbeteren, al is het nog wel de vraag of de organisatie aan de voorwaarden kan voldoen. “Daar zijn we nu mee bezig”, geeft Ekiden-voorzitter Joost Mulder aan.

© Annet van Raalten

Alle signalen bij elkaar opgeteld lijkt de 23ste editie van de Ekiden van zondag een mooie te worden. De weersvoorspellingen zijn uitmuntend, het aantal deelnemende ploegen is fors meer dan vorig jaar en de voorbereidingen lopen vlotjes. Daarbij kwam afgelopen week ook nog eens de roep voor een recordpoging. De zevenkoppige organisatie kreeg vanuit AV Veluwe de vraag wat er benodigd is om voor een nieuwe snelste tijd te gaan. Daarop sprongen de organisatoren uit de stoelen en gingen aan de slag. “We hebben deze vraag voor de eerste keer gehad, dus we zijn nu aan het kijken hoe en wat. Het is ook nog niet zeker dat de recordpoging doorgaat, maar we hopen het natuurlijk wel. We hebben het in onderzoek”, zegt Mulder.

Mocht het niet lukken om het Nederlands record te verbeteren, dan maakt dat voor de organisatoren niet uit. “Het is al mooi dat er een ploeg is die een poging wil doen. Natuurlijk zou het hartstikke leuk zijn en het zorgt ook voor prima reclame, maar het missen van het Nederlands record is zeker geen ramp”, zegt Mulder. Want de Ekiden is er voor alle sporters en toeschouwers en dus is er meer dan het Nederlands record. In totaal doen er 145 teams mee en daar zijn de organisatoren maar wat blij mee. “Dit is een mooi aantal. We hebben er wel eens meer gehad, maar voor ons is dit veel beter te overzien. Alleen met parkeren levert het al veel minder problemen op. Zo blijft het ook voor ons een leuk evenement.”

© Annet van Raalten

Naast het lopen van de marathon, die door zes personen in estafette-vorm wordt afgelegd, heeft de organisatie getracht er ook buiten het parcours weer een spektakel van te maken. Langs de atletiekbaan van PEC 1910 kan het publiek op een segway stappen en ook voor de jongste jeugd is er weer van alles te beleven. “Zo hopen we het wat levendiger te maken. Er is voor iedereen iets te doen”, weet Mulder. De start van de Craft Ekiden Zwolle is zondag om 12.30 uur, waarna de deelnemers afstanden van 5, 10, 5, 10, 5 en 7,195 kilometer lopen. “Wij hopen op een mooie dag voor iedereen. Als dat lukt, dan zijn wij dik tevreden.”

PEC 1910, Hardlopen, Ekiden Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws