Miraculeuze zege helpt PEC Vrouwen in zetel

| 16-02-2018

PEC Zwolle Vrouwen heeft zichzelf vrijdagavond een goede dienst bewezen door te winnen bij PSV. De Zwolse dames hadden alle moeite om PSV van zich af te schudden, maar door doelpunten van Nurija van Schoonhoven en Maxime Bennink werd er uiteindelijk met 1-2 gewonnen.

© Jan Burgman Fotografie

PEC Zwolle Vrouwen begon op het jeugdcomplex van PSV aardig, maar zag ook dat de thuisploeg enkele kansen bij elkaar speelde. Na de rust werd de score geopend door Nurija van Schoonhoven, die een corner via-via in het doel zag belanden. Daardoor moest PSV komen en nam de druk op het Zwolse doel toe, maar het lukte Bukovec om met kunst en vliegwerk haar doel schoon te houden. Drie minuten voor tijd leek de beslissing te vallen. Maxime Bennink besloot een dribbel in te zetten en een keiharde uithaal belandde achter de Eindhovense doelvrouw: 0-2.

In de extra speeltijd kwam PSV nog wel een keer terug in de wedstrijd, maar het doelpunt van Kristina Erman kwam te laat om de comeback af te ronden. Zo bleef het in Eindhoven bij 1-2 en deed PEC Zwolle goede zaken in de strijd om de play-offs. Het steeg naar een derde plaats en een plek bij de eerste vijf geeft recht op deelname aan het toetje. Volgende week vrijdag volstaat een overwinning om de klus te klaren. Tegenstander is dan nummer acht Achilles '29.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws