Minioren ZV 44 excelleren bij Jaargangfinale

| 01-07-2019

De minioren van het Zwolse ZV 44 hebben zondag prima gepresteerd bij de Jaargangfinale in Dordrecht. Storm Boxum, Valérie Sakkers, Youp Stuifzand en Anique Polinder kwamen in actie en eerstgenoemde won drie medailles. Hij zwom naar één keer goud en twee keer brons.

Storm Boxum mocht in Dordrecht maar liefst vier keer starten. Op zijn eerste afstand, de 100 meter schoolslag, toonde hij meteen aan in topvorm te verkeren. In een fenomenale tijd van 1.20,26 zwom hij zich naar de hoogste plaats op het erepodium en wist hij zich het goud en daarmee de kampioenstitel toe te eigenen. Ook op de 400 meter vrije slag én de 100 meter vrije slag liet de talentvolle jonge zwemmer zien totaal niet onder de indruk te zijn van het sterke deelnemersveld. Op beide afstanden pakte hij nog eens een bronzen plak. En op de 200 meter vrije slag was goed voor een prima vierde plaats.

Ook teamgenoten Valérie Sakkers en Youp Stuifzand verschenen vier keer aan de start. Sakkers kwam uit op de 100 meter schoolslag, de 200 meter vrije slag, de 100 meter rugslag én de 100 meter vrije slag. Op de 100 meter schoolslag wist zij een top 10-notering te bemachtigen. Stuifzand kwam in actie op de 200 meter wisselslag, de 100 meter schoolslag, de 50 meter vlinderslag én de 100 meter vrije slag. Zijn snelle eindtijd op de 100 meter schoolslag leverde hem een vijfde plaats op.

Anique Polinder kwam in actie op de 200 meter vrije slag. Net als haar clubgenoten wist ook zij een keurige eindtijd neer te zetten bij de Jaargangfinale, de jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. De Jaargangfinale wordt ook wel het officieuze Nederlands kampioenschap lange baan zwemmen voor minioren genoemd.

Zwemmen, ZV 44, Storm Boxum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws