Militaire interlands op hoofdveld Berkum

| 08-10-2010

Op het complex van VV Berkum worden woensdag 13 oktober twee speciale wedstrijden gespeeld. Op die dag begint in Zwolle namelijk een toernooi om de titel Militair Europees Kampioen Voetbal.

Na de openingsceremonie wordt er in Berkum om 13.00 uur afgetrapt voor de wedstrijd tussen Nederland en Ierland. Daarna voetballen vanaf 15.15 uur de militaire ploegen van Duitsland en Cyprus tegen elkaar. De wedstrijden zijn gratis te bekijken. Aan het toernooi, dat tot en met 21 oktober duurt en in diverse plaatsen wordt gespeeld, neemt verder nog de militaire selectie van Frankrijk deel. De beste drie deelnemende teams kwalificeren zich voor het militaire wereldkampioenschap voetbal dat volgend jaar in Brazilië wordt gehouden.

Het Nederlandse militaire elftal was in de jaren dat de dienstplicht nog bestond een team met een behoorlijke reputatie. De selectie werd jarenlang geleid door de legendarische coach Jan Zwartkruis, die ook het ‘gewone’ Nederlands elftal nog een aantal jaren onder zijn hoede heeft gehad. In die tijd kwamen diverse bekende profvoetballers uit voor het militaire elftal, dat na het afschaffen van de dienstplicht wel een stap terug heeft moeten doen. Maar volgens het Ministerie van Defensie, dat het militaire EK voetbal organiseert, bestaat de selectie nu toch uit voetballers met speelervaring in de hoofdklasse. De ploeg wordt geleid door coach Jacob Ensing, die ook actief is als hoofdtrainer van zondag tweedeklasser SV Schalkhaar.

Voor voetballiefhebbers dus een uitgelezen kans om gratis van aantrekkelijke wedstrijden te genieten. Behalve in Zwolle worden er op andere dagen ook duels gespeeld in Veenendaal, Harderwijk en Nunspeet. Klik hier voor het complete speelschema.

VV Berkum, Voetbal, Oranje, Nederlands elftal, Sportpark De Vegtlust, Militair EK voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws