Mike Schilder: ‘Proces past goed bij mij’

| 03-03-2017

“Amsterdam heeft een goed team, eerder dit seizoen hebben we daar verloren. Maar wij hebben een goede trainingsweek gehad en iedereen is gefocust.” Het zijn de woorden van Mike Schilder, de 22-jarige guard van Landstede Basketbal. Met zijn ploeg gaat hij zaterdag op bezoek bij Apollo Amsterdam, de huidige nummer zes van de ranglijst.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Schilder kende in Zwolle een valse start, maar geldt inmiddels als een vaste waarde binnen de ploeg. Zijn knieblessure behoort definitief tot het verleden, rond Schilder gaat het weer alleen over basketballen. De guard is zo fit als maar zijn kan, zo zegt hij zelf. “Ik heb helemaal geen last meer, het gaat hartstikke goed. Ik ben blij dat ik een bijdrage kan leveren en het gaat ook steeds beter. Als het zo doorgaat, hoop ik in de play-offs op mijn best te zijn.” Schilder kan zich ook helemaal vinden in de lijn die de ploeg tracht te volgen. “Het proces is goed, voor het team en voor mij. Ik maak op dit moment de stappen die ik wil maken en draai vol mee in de rotatie. Dat was bij andere teams wel anders.”

Landstede Basketbal reist zaterdag af naar Amsterdam, om het in de hoofdstad op te nemen tegen Apollo. In november gingen de Zwollenaren daar met 83-80 onderuit, reden genoeg om de tegenstander niet te onderschatten. “Dat mogen we zeker niet doen, want Apollo doet het goed. Ik denk dat het een fysieke wedstrijd wordt. Met Clayton Vette en Nick Oudendag hebben wij dan wel een voordeeltje, denk ik. Zeker qua strijd”, roept Schilder, die nog in niets bezig is met de halve finale van woensdag tegen Rotterdam. “Het is eerst Amsterdam en daar hebben we het al eerder moeilijk gehad. Die halve finale komt later wel.” Het competitieduel tussen Apollo Amsterdam en Landstede Basketbal begint zaterdagavond om 20.00 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Mike Schilder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws