Mike Schilder: ‘Mijn grote liefde is muziek’

| 17-09-2019

In de rubriek ‘Schoenen, bal, veldje, liefde’ bespreken wij met een Zwolse sporter of sportliefhebber vier vaste onderwerpen. Dit keer met Mike Schilder. De 25-jarige guard van Landstede Hammers strijdt zondag 22 september op Zwolse bodem voor de eerste prijs van het seizoen: de supercup.

Schoenen
“Ik heb ooit tien paar basketbalschoenen van de ‘Nike Kobe V’ gekocht. Die schoenen zaten heerlijk. Deze schoenen waren licht, zacht van binnen en brachten toch stevigheid. De Nike Kobe V had naar mijn menig alles wat een schoen nodig heeft. Helaas zijn ze niet meer verkrijgbaar!”

Bal
“Ik vind de Spalding-ballen waar wij bij Landstede Hammers en in de Dutch Basketball League mee spelen de fijnste ballen. Hier speel ik nu ook al zo lang mee. Ik ben eigenlijk niet anders meer gewend.”

Veldje
Vroeger had ik thuis zo’n mobiele basketbaltoren. Deze reed ik altijd samen met mijn vrienden de garage uit en dan gingen wij voor ons huis spelen en schieten. Aan deze basketbaltoren hebben wij heel veel plezier beleefd. Verder heb ik de afgelopen zomers regelmatig een balletje gegooid op het basketbalveldje in Park De Wezenlanden. Een heel mooi veldje, waar vaak veel mensen zijn. De sfeer is er ook altijd goed. Daar kom ik dus graag!”

Liefde
“Mijn grote liefde is muziek. Als ik thuis ben, dan staat er eigenlijk altijd wel muziek aan. Ik hou ook van allerlei soorten muziek. Van blues tot hiphop, van muziek uit de 80’s tot techno/house en noem maar op. Vroeger heb ik ook nog klassieke muziek op de piano gespeeld. Maar mijn passie voor zelf muziek maken is met de jaren wel verminderd.”

© André Rump
Landstede Hammers, Mike Schilder, Schoenen, bal, veldje, liefde

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws