Mike Schilder duidelijk: ‘De focus houden’

| 31-01-2017

“Als we de focus houden, dan kunnen wij hele goede wedstrijden spelen, veel punten maken en goed verdedigen. Dat moeten we meenemen uit de wedstrijd tegen Den Bosch.” Landstede Basketbal-guard Mike Schilder weet wat er donderdag benodigd is als de ploeg het opneemt tegen Aris Leeuwarden. De overwinning bij New Heroes heeft Landstede in ieder geval goed gedaan.

© André Rump

Mike Schilder kwam afgelopen zomer over van Den Bosch, maar kende in Zwolle een valse start. Hij kampte met een gescheurde binnenste kruisband, waardoor hij liefst drie maanden aan de kant stond. Maar inmiddels is al het fysieke ongemak verdwenen en doet Schilder weer volop mee. Tegen Donar was hij goed voor dertien punten en werd hij verdiend uitgeroepen tot man of the match. Ook tegen Den Bosch liet hij zich weer zien en bevestigde hij het nogmaals: Schilder is back. “Ik heb al weer vier wedstrijden gespeeld en ik voel dat mijn ritme steeds beter wordt. Na drie maanden is het natuurlijk wel even wennen, maar het gaat goed. Ik heb in ieder geval geen last van de knie meer, dus dat is hartstikke mooi”, zegt de 22-jarige guard.

Donderdagavond speelt Landstede Basketbal een thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden. Na de knappe zege op New Heroes is het gevoel bij de Zwollenaren prima. “In Den Bosch winnen, dat is niet makkelijk. Vooral verdedigend was het erg sterk. We hebben ze op zestig punten gehouden en dat is niet veel ploegen gegeven”, zegt Schilder, die weet wat er tegen Aris moet gebeuren. “Zij hebben een aantal hele agressieve spelers en twee prima guards. Die guards moeten we zien uit te schakelen, anders gaan ze zichzelf en de anderen in stelling brengen. Als we dat voor elkaar krijgen, moeten we de bovenliggende ploeg kunnen zijn.” En Schilder zelf? Is hij ook weer van de partij? “Ja, zeker weten. Ik heb nog een klein griepje, maar dat is geen probleem. Ik ga spelen.” Het duel tussen Landstede Basketbal en Aris Leeuwarden begint donderdagavond om 19.30 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Mike Schilder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws