Mickey Nijkamp wint Ronde van Bussum

| 29-05-2012

Hanzerenner Mickey Nijkamp heeft Eerste Pinksterdag opnieuw een wedstrijd op haar naam geschreven. Tijdens de twaalfde editie van de Jeugdwielerronde van Bussum was Mickey de sterkste in categorie 2. Ze reed al vroeg in de wedstrijd weg met Puck Pieterse, die lang in haar wiel kon blijven maar zich uiteindelijk toch gewonnen moest geven.

In categorie 1 had Fleur Nijkamp, zusje van Mickey, minder succes. Fleur kon het tempo al snel niet meer bijbenen en werd uiteindelijk achtste. In categorie 4 verscheen Caya Krol namens Hanzerenners Zwolle aan de start. Aan het Margrietplantsoen werd zij flink aangemoedigd, maar desondanks moest zij genoegen nemen met een 21ste plaats. Na de pauze startte er een groep van 21 renners in categorie 5, waaronder Phaedra Krol. Al snel ontstond er een grote kopgroep.

Na een ronde of zes besloot Julia Boschker het heft in eigen hand te nemen. Zij zette aan en bleef de rest van de wedstrijd uit de greep van de groep. De groep achtervolgers, met daarin Phaedra, viel vaak stil. Pas in de laatste ronde werd er gesprint voor de resterende plekken op het podium. Phaedra was in deze sprint de sterkste en mocht naast Julia op het ereschavot plaatsnemen op de tweede trede.

© Esther Krol-Reimert
Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Mickey Nijkamp, Phaedra Krol, Caya Krol, Fleur Nijkamp

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws