Mickey Nijkamp vier dagen oppermachtig

| 21-05-2012

Mickey Nijkamp heeft een meer dan uitstekend weekend achter de rug. De pas 10-jarige wielrenster van de Hanzerenners Zwolle werd zaterdag als winnares van de Jeugdmeerdaagse Emmen gehuldigd en stond zondag op de hoogste trede van het podium in de meisjesronde van Dordrecht. De Zwolse ontpopte zich daarmee definitief tot titelfavoriet voor het Nederlands kampioenschap dat op 9 juni wordt verreden in Elim. Nijkamp zal haar nationale titel daar verdedigen.

Nijkamp, uitkomend in categorie 2, was oppermachtig tijdens de Jeugdmeerdaagse Emmen. Op Hemelvaartsdag begon het Zwolse talent met een derde plaats in de proloog, maar won daarna wel direct het criterium. De omloop op vrijdag leverde ook winst op, waarna Mickey met een zege in de tijdrit en op het criterium zaterdag de eindoverwinning veiligstelde. Niet alleen won ze op basis van tijd, maar ook op punten. De Zwolse keerde daardoor met de gele en groene trui huiswaarts. Bij de Marion Gödde Meisjesronde in Dordrecht bekroonde ze haar prachtige weekend met opnieuw een eerste plaats.

Hanzerenner Jurre Grit reed afgelopen dagen ook de Jeugdmeerdaagse Emmen en de 8-jarige deed dat zeer naar behoren. In dezelfde categorie als Mickey Nijkamp eindigde Jurre in totaal als tiende met onder meer een knappe zevende plek in de proloog en een zesde plaats in de omloop. Ilse Grit eindigde in categorie 3 als derde in de eindklassering, door op alle onderdelen heel constant te presteren. Naast de drie genoemde renners startten er nog twaalf kinderen van Hanzerenners Zwolle in Emmen.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Maaike Brandwagt, Mickey Nijkamp, Phaedra Krol, Ilse Grit, Caya Krol, Rick van de Werf, Ron Groeneveld, Jurre Grit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws