Mickey Nijkamp en Phaedra Krol zegevieren

| 21-04-2012

Aan de zesde editie van de Jeugdwielerronde van Zwolle hebben zaterdag zo’n driehonderd jonge wielrenners meegedaan. De wedstrijd bij de Wijthmenerplas werd traditiegetrouw georganiseerd door Hanzerenners Zwolle. De Zwolse wielervereniging leverde met Mickey Nijkamp en Phaedra Krol ook twee winnaars af. In verschillende categorieën reden de jeugdige renners (8 tot 14 jaar) een aantal rondes op het parcours van ongeveer een kilometer lang.

De 12-jarige Phaedra Krol reed de twintig ronden goed mee in het peloton en gaf regelmatig het tempo aan. Voor haarzelf was het dan ook logisch dat ze uiteindelijk de spannende finale won. “Ik ken het parcours door en door, omdat we hier met de jeugdtak van Hanzerenners Zwolle twee keer in de week oefenen”, vertelt Phaedra Krol, voordat ze breed lachend de hoogste plek op het podium betreedt. Het is de derde keer dat ze eerste werd. In 2009 won ze in Oldenzaal en in 2010 mocht ze in Almelo de hoogste trede van het podium bestijgen, maar nog nooit had ze zoveel tegenstanders in haar categorie als bij de Wythmenerplas.

Net als Phaedra presteerde ook de 10-jarige Mickey Nijkamp weer uitstekend. De huidig Nederlands kampioene uit Zwolle deed een jaar geleden nog heel verlegen voor het eerst mee aan de Jeugdwielerronde van Zwolle. Zaterdagmorgen was ze al een stuk brutaler en had ze bij de finish zelfs een voorsprong op het peloton. Toch vond Mickey het een zware wedstrijd. “Die wind was soms best heftig. Ik ben dit keer veel vermoeider dan na andere wedstrijden”, hijgt ze na haar rit. Ook voor Mickey was het dit jaar al de derde keer dat ze een voorronde voor het NK wist te winnen.

© Esther Krol-Reimert
Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Jeugdronde van Zwolle, Mickey Nijkamp

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws