Mickey Nijkamp eerste in Eierrace Emmen

| 10-04-2012

Vijftien junioren Hanzerenners hebben deelgenomen aan de traditionele Emmen Eierrace op Tweede Paasdag. Dat leverde de Zwolse wielervereniging één overwinning op, want Mickey Nijkamp was in categorie 2 de beste in een veld van 29 rensters. Het betekende alweer haar tweede overwinning in april, nadat ze vorige week ook de jeugdronde van Doetinchem op haar naam had geschreven.

In categorie 1 stond alleen Cecilia van Zuthem aan de start namens Hanzerenners Zwolle. In het parcours met twee klimmetjes kon zij nog niet met de besten mee, maar werd toch netjes veertiende. Jurre Grit reed net als Mickey in categorie 2, hij werd achtste. In categorie 3 vier Hanzerenners aan de start. Ilse Grit ging goed van start en kwam direct in een kopgroep van vijf, terwijl Ruth van Hulst en Joost Dekkers in het groepje daarachter goed reden. Aan het einde van de race kwam Ilse net wat te kort om haar goede optreden met een podiumplaats te belonen (vijfde), Ruth en Joost eindigden als tiende en elfde. Samira van Zuthem werd 35ste, maar ondanks materiaalpech niet laatste.

Caya Krol en Jarno Born vertegenwoordigden het Zwolse blauw in categorie 4. Beide konden geen rol van betekenis spelen voor de podiumplekken, maar ondanks het slechte weer hadden ze wel de moed om door te rijden en te finishen met een 28ste en dertigste plek als resultaat. In categorie 5 deden Phaedra Krol, Ferron Homan en Stijn Castrop mee. Die laatste twee hadden het erg moeilijk met het regenachtige weer en eindigden als 35ste en 38ste. Phaedra daarentegen bleef tot aan de finale in de kopgroep, maar kwam er in de eindsprint niet aan te pas, zij werd toch zeer netjes zeventiende in een veld van vijftig. Rick van de Werf werd 26ste in categorie 6, waarin Maaike Brandwagt na een valpartij de wedstrijd moest staken. Ron Groeneveld startte als enige in categorie 7 en werd daarin 25ste.

Amateurs
Bij de amateurs was er een vijfde en zesde plaats voor Hanzerenners Thijs Visscher en Rob Niekolaas. Op het lokale parcours van WSV Emmen stond er voor hen een wedstrijd over één uur en drie ronden op het programma. In een harde koers met veel wind en regen had niemand antwoord op een demarrage van Michael Ruska uit Volendam. Hanzerenner Paul Talens ging nog wel twintig minuten in de achtervolging, maar liet zich na twee ronden ook weer richting het peloton afzakken. Daarmee had hij zijn kruit voor een goede klassering wel verschoten. Dat gold niet voor Thijs en Rob. Toen Ruska al solo was gefinisht, sprintte het Zwolse duo naar plek vijf en zes. Paul kwam uiteindelijk toch nog als negentiende over de finish.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Maaike Brandwagt, Mickey Nijkamp, Phaedra Krol, Caya Krol, Rick van de Werf, Ron Groeneveld

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws