Michelle Fillet sporttalent van het jaar

| 31-01-2015

Michelle Fillet heeft zaterdag de prijs voor sporttalent van het jaar in ontvangst genomen. De 17-jarige hockeyster nam het tijdens de verkiezing op tegen roeister Martine van den Boomgaard en atleet Luuk Vos, waarbij zij als winnaar uit de bus kwam. Thomas van der Staak van het Centre for Sports & Education overhandigde haar de Laurus-Sportprijs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In het sfeervolle Landstede Sportcentrum reageerde het publiek enthousiast op de uitslag. Nadat Thomas van der Staak de uitslag bekend had gemaakt steeg er een groots applaus op. Fillet was dolblij met de Zwolse erkenning, zo liet zij op het podium weten. “Ik vind dit echt heel leuk. Het is zeker weten een mooie prijs.” Het publiek beloonde haar daarna andermaal met een klaterend applaus.

Hockeyster Michelle Fillet (17) kan terugkijken op een uitstekend sportjaar 2014. De Zwolse wist met de meisjes A1-formatie van Kampong allereerst de landstitel te pakken in de zaal. Vervolgens werd de voormalige aanvaller van Hockey Club Zwolle definitief overgeheveld naar het eerste damesteam van hoofdklasser Kampong. En in augustus keerde Michelle Fillet met een zilveren medaille terug uit het Chinese Nanjing. In de hockeyfinale van de Jeugd Olympische Spelen leek zij met Oranje zeker van het goud, maar uiteindelijk kwam thuisland China toch nog langszij: 5-5. In de beslissende shoot-outs bleken de Chinezen uiteindelijk over de sterkste zenuwen te beschikken.

© Annet van Raalten
Hockey, Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle, HC Zwolle, Michelle Fillet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws