Michelle Fillet laat direct van zich spreken

| 14-03-2016

In december ging Kampong-hockeyster Michelle Fillet onder het mes vanwege een slepende liesblessure. De Zwolse kwam vervolgens niet meer in actie, tot afgelopen zondag. In het duel tussen Kampong en Oranje Zwart maakte Fillet haar rentree in de hoofdklasse en daarin liet ze zich direct van haar beste kant zien. Met een late gelijkmaker bracht ze Kampong alsnog een punt: 2-2.

De 18-jarige Fillet komt dit jaar voor het derde achtereenvolgende seizoen uit voor hoofdklasser Kampong. In Utrecht maakte ze steeds meer speelminuten, totdat een blessure roet in het eten gooide. De lies van Fillet bleef maar kuren vertonen, waarop de Zwolse besloot om in december onder het mes te gaan. “Het was telkens een wedstrijd wel, dan weer een wedstrijd niet. Ik weet niet wanneer ik die blessure heb opgelopen. Mijn lies is altijd mijn zwakke punt geweest, ik heb er altijd al klachten aan gehad”, vertelt Fillet aan Hockey.nl. Door de ingreep, die succesvol verliep, miste de aanvalster de eerste twee competitiewedstrijden van 2016. Zondag zat ze voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie en maakte ook direct speelminuten.

In eerste instantie was het een lastige comeback. Binnen zes minuten stond tegenstander Oranje Zwart al met 1-2 voor, terwijl Fillet zich amper in de wedstrijd kon mengen. Tot vijf minuten voor tijd. Na een combinatie met collega Marijn Veen kwam Fillet alleen voor de Oranje Zwart-keepster en in de linkerhoek was het raak. De gelijkmaker, een mooie comeback. “Ik was zeker blij”, zegt Fillet. “Ook omdat ik in de eerste competitiehelft maar één goal heb gemaakt. Het is alleen jammer dat we 2-2 spelen. Aan de andere kant: als je vijf minuten voor tijd de gelijkmaker maakt, is dat toch wel lekker hoor”, sluit het goudhaantje af. Fillet is in ieder geval terug. Ze is weer hockeyster.

Hockey, Michelle Fillet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws