Michelle Fillet geselecteerd voor Oranje

| 12-03-2013

Hockeyster Michelle Fillet van Hockey Club Zwolle is opnieuw opgeroepen voor het Nederlands team voor B-junioren. In oktober van het vorige jaar werd de 15-jarige Zwolse voor het eerst opgeroepen voor het vertegenwoordigende jeugdelftal en nu is de spits ook echt één van de achttien speelsters. “Maandagavond is bekend geworden dat ik opnieuw in de selectie zit. De bondscoach riep in totaal zestien speelsters en twee keepsters op”, laat een trotse Michelle weten.

Van donderdag 28 maart tot en met dinsdag 2 april neemt de Nederlandse ploeg deel aan een vierlandentoernooi in het Engelse Shropshire. Het is voor het eerst dat de 15-jarige Zwolse meegaat naar een toernooi in het buitenland. “Ik ben er natuurlijk heel blij mee dat ik nu ook echt mee ga, het is een bevestiging dat ik goed bezig ben”, zegt Michelle, die naar eigen zeggen in ieder geval kan rekenen op de nodige speeltijd. “Volgens de bondscoach wisselen de drie spitsen in een wedstrijd om de zes minuten door. Dat is best snel, dus ik verwacht best wel wat speeltijd te krijgen in Engeland.”

Voor Michelle begon de tweede seizoenshelft met het eerste damesteam van HC Zwolle afgelopen zondag in mineur. “We hebben in de voorbereiding een paar goede wedstrijden gespeeld, het was daarom ook jammer dat we zondag met 0-1 van Victoria verloren. De stijgende lijn moeten we ondanks de nederlaag weer oppakken en dan zondag gewoon knallen”, zegt de jonge spits, waarmee het ook bij HC Zwolle voor de wind gaat. “Met het team gaat het dus wat minder, maar persoonlijk ben ik wel tevreden. Het gaat best goed.” Aanstaande zondag speelt Michelle met HC Zwolle een uitwedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij nummer vijf Huizen.

Hockey, HC Zwolle, Michelle Fillet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws