Michel Mulder wint sportverkiezing Zwolle

| 01-02-2013

Schaatser/skeeleraar Michel Mulder is vrijdagavond tijdens de tweede editie van het SportGala Zwolle verkozen tot sportman van het jaar. In een sfeervol Landstede Sportcentrum kreeg Mulder de voorkeur boven de genomineerden Ozan Arslan en Arne Slot. De 26-jarige Mulder werd mede door zijn titel op het WK inline-skaten de grote winnaar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer kreeg Michel Mulder zijn prijs. “2012 was het eerste jaar dat ik met de internationale schaatstop mee ging doen. Eind 2011 deed ik al mee met de nationale top, maar vorig jaar is het wel heel hard gegaan”, stelt de gelukkige winnaar, die ook nog even benadrukte dat inline-skaten mondiaal een zeer grote sport is. “Inline-skaten is in Nederland niet zo heel bekend, maar op die WK-titel ben ik wel heel trots”, zegt Mulder, die in zijn woordje Toon Kannekens van SportService Zwolle nadrukkelijk bedankte. “Toon vroeg mij zes jaar geleden in een gesprek of ik wel een echte topsporter was. Volgens mij mag ik na deze prestaties wel zeggen dat dat het geval is.”

Voor Michel Mulder was 2012 een sportjaar met meerdere hoogtepunten. In maart 2012 pakte hij dankzij een fenomenale tweede 500 meter een zilveren medaille op de Essent ISU WK Afstanden (schaatsen). De Zwolse schaatser reed in Thialf met 34.66 een nieuw baanrecord en kwam na twee omlopen slechts 0.01 seconden tekort voor de gouden medaille. Een klein half jaar later was Michel ijzersterk op het WK inline-skaten. In het Italiaanse San Benedetto del Tronto veroverde hij brons op de 200 meter en goud op de 500 meter. Na het succesvolle WK stapte hij weer over op schaatsen en werd in november Nederlands kampioen op de 500 meter. Voor de 26-jarige Zwollenaar was het zijn eerste nationale schaatstitel bij de senioren.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Schaatsen, Michel Mulder, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws