Michel Mulder winnaar sportverkiezing

| 25-01-2014

Schaatser/skeeleraar Michel Mulder is zaterdag tijdens de derde editie van het SportGala Zwolle opnieuw verkozen tot sportman van het jaar. In een sfeervol Landstede Sportcentrum kreeg Mulder de voorkeur boven beachvolleyballer Reinder Nummerdor en tweelingbroer Ronald. De 27-jarige Mulder prolongeerde zodoende zijn titel, in 2012 werd hij ook al verkozen tot sportman van het jaar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De tweevoudig wereldkampioen sprint ontving uit handen van Annemarie Beumers (Topsport Overijssel) de prijs. De Zwollenaar liet weten trots te zijn op het feit dat hij voor de tweede keer is uitgeroepen tot sportman van Zwolle. “Vorig jaar stond ik hier voor het eerst, toen kwam ik met een gouden strik. Nu ben ik weer wereldkampioen en durfde ik het weer aan”, zegt de schaatser, die zich verontschuldigde voor het wonen in Heerenveen. “Soms voel ik me daar schuldig over, maar als ik dan bij een WK-titel als eerste een bericht krijg van de burgemeester, dan voel ik me weer helemaal Zwollenaar. Na mijn carrière ga ik zeker weer in Zwolle wonen.”

Voor Michel Mulder is 2013 een sportjaar met meerdere hoogtepunten geweest. Zijn grootste triomf boekte hij op 28 januari 2013. Op die dag werd hij op het ijs van Salt Lake City wereldkampioen sprint. Een paar maanden later won de 27-jarige Zwollenaar individueel twee keer goud en één keer zilver op het NK inline-skaten. Goud pakte Michel Mulder eind juni ook op de 500 meter (baan) van het Europees kampioenschap inline-skaten. Na de zomer stapte hij weer over op schaatsen, werd derde op de 500 meter bij het NK, won een wereldbekerwedstrijd in Berlijn (500 meter) en kwalificeerde zich op indrukwekkende wijze voor de Olympische Spelen: 500 en 1.000 meter.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Schaatsen, Michel Mulder, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws