Michel Mulder wil meer dan meedoen

| 22-03-2012

Michel Mulder is in de aanloop naar de WK Afstanden de rust zelve. De debutant (zondag actief op de 500 meter) is niet nerveus voor zijn eerste WK Afstanden. “Ik heb wel wat kampioenschappen meegemaakt”, zegt Michel tegen Schaatsen.nl. “Ik denk dat het zo zal zijn zoals het WK skeeleren”, verduidelijkt de iSkate-sprinter. “Ik heb twee jaar geleden in Colombia gereden. Daar is het zo populair als schaatsen hier.”

Ook heeft Mulder laten zien dat hij kan presteren op een wereldkampioenschap. Op het WK inline-skaten in het Zuid-Koreaanse Yeosu pakte hij vorig jaar brons op de 500 meter. En die derde plaats was belangrijk voor Mulder. “Dat WK skeeleren heeft mentaal veel voor me betekend. Ik heb daar gezien dat ik bij de besten hoor.” Tijdens dat WK werd Mulder er bovendien door bondscoach Desly Hill op gewezen dat hij zijn voedingspatroon nog wel wat kon aanpassen. Hij was nog onvoldoende bezig met wat hij at en dronk, geeft Mulder toe. “Ik dronk bijvoorbeeld ongeveer een fles cola per dag. Dat heb ik nu wel afgeleerd.”

Daarnaast is hij de afgelopen maanden fysiek ook sterk verbeterd bij de ploeg van Gerard van Velde. “Ik kwam uit de eerste wereldbekercyclus als vijfde Nederlander”, blikt hij terug. “Daarna is het snel beter gegaan.” Dat mengsel aan verbeteringen, op het gebied van voeding, mentale instelling en fysieke vorm bereikte een voorlopig hoogtepunt in Berlijn. Daar won hij één van de 500 meters van de Essent World Cup-finale. “Ik ben er nog steeds van aan het genieten”, lacht hij. “Ik denk er nu niet meer elk uur aan, maar nog wel regelmatig.”

Dat goede gevoel neemt Mulder mee naar zijn 500 meters op het WK. “Ik kom niet om alleen maar mee te doen”, zegt hij met bravoure. “Er waren dit jaar negen winnaars in de World Cup en ik was daar één van. Ik ga voor een top vijf of top acht positie. Maar stiekem hoop ik op podium of winst.”

APPM/iSkate, Schaatsen, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws