Michel Mulder prolongeert wereldtitel

| 19-01-2014

Michel Mulder is in het Japanse Nagano voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen sprint geworden. De Zwollenaar gaf zijn comfortabele voorsprong, die hij zaterdag had opgebouwd, zondag niet meer uit handen. De tweede 500 meter was opnieuw een prooi voor Mulder (35,12) en op de afsluitende 1.000 meter zette hij de derde tijd op de klokken (1.09,96), ruim voldoende voor de eindzege.

“Dit is echt super gaaf”, zegt Michel Mulder in een eerste reactie voor de camera van de NOS. “Ik stond voor de start van de 1.000 meter nog behoorlijk te shaken, maar ik ben heel blij dat het gelukt is." De Amerikaan Shani Davis greep het zilver na een ijzersterke tweede 1.000 meter. De tweevoudig olympisch kampioen won in 1.08,96. Het brons ging naar de Australiër Daniël Greig na een tweede plek op de 500 meter en een vierde plek op de 1.000 meter. “Ik ben ook heel blij voor mijn ploeggenoot Daniël Greig. Hij is een enorm talent en het is knap hoe hij op dit toernooi met de spanning is omgegaan”, aldus Mulder, die qua wereldtitels sprint op gelijke hoogte is gekomen met Erben Wennemars. “Erben is ook wereldkampioen geworden in Salt Lake en Nagano, dus dat is wel leuk.”

Tweelingbroer Ronald Mulder had voor aanvang van de laatste race nog zicht op het podium, maar een zesde plek op de 1.000 meter (1.10,59) was niet genoeg voor een medaille. Ronald Michel eindigde in het eindklassement op de zesde positie. Kjeld Nuis moest op de slotafstand genoegen nemen met een vierde tijd (1.09,99). Het leverde hem een vijfde plek in de eindrangschikking op. Denis Koezin volbracht de vierde rit van het weekend in een tweede tijd. De wereldkampioen op de 1.000 meter klokte 1.09,54.

Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws