Michel Mulder maakt verzameling compleet

| 08-12-2013

Michel Mulder heeft zondag in Berlijn opnieuw een wereldbekermedaille aan zijn verzameling toegevoegd. Won hij vrijdag nog de 500 meter, zondag eindigde hij op diezelfde afstand als derde. “Ik heb nu alle drie de chocolademedailles een keer geprobeerd, dus ik kan je straks vertellen welke het lekkerst is”, doelt Mulder, voor de camera van de NOS, op zijn drie behaalde medailles.

© Annet van Raalten

Vrijdag was de sprinter nog te sterk voor Mo Tae-bum, maar zondag moest Mulder zijn meerdere erkennen in de Koreaan. In een onderling duel was Mo in 34,87 de snelste, terwijl de Zwollenaar een tijd van 34,95 neerzette. Goed voor brons. “Het was een goede rit, maar geen superrit. Ik voelde me goed vanmorgen, maar een baanrecord zat er denk ik niet in. Toch was het wel weer een mooie rit”, aldus Mulder. De Zwolse sprinter pakte in Berlijn een gouden en bronzen medaille op de 500 meter en won zaterdag zilver op de 1.000 meter. “Het gaat heel erg goed, ik word vandaag ook gewoon derde. Ik ben goed aan het schaatsen, al had ik graag nog een keer gewonnen.”

Tijdens het wereldbekerweekend in Berlijn werd er door de schaatsers gereden in de nieuwe pakken voor de Olympische Spelen. Mulder deed dit echter niet. “Ik wilde er vrijdag in rijden, maar het is een iets ander pak dan ik gewend ben. Bij het aantrekken scheurde het hele pak kapot, waardoor ik toch in het oude pak moest rijden. Als het pak is gemaakt, dan ga ik er zeker in rijden.” Lotte van Beek kwam zondag ook nog in actie op de 1.000 meter. De Zwolse reed haar race in een tijd van 1.15,53 en werd daarmee vierde.

Schaatsen, Lotte van Beek, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws