Michel Mulder grijpt NK-titel op 500 meter

| 10-11-2012

Michel Mulder is de nieuwe Nederlands kampioen schaatsen op de 500 meter. Voor de Zwollenaar was het zijn eerste nationale schaatstitel bij de senioren. “Het ging heel goed”, zegt de schaatser van Beslist.nl tegen Erik van Lakerveld van Schaatsen.nl. “Ik ben heel erg tevreden hoe het ging. Je mag op een 500 meter geen fouten maken en ik heb twee goede races gereden.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

“Toen ik uit de laatste bocht kwam, wist ik dat het goed zat. Hein kwam niet onder me door en ik wist dat ik hard genoeg reed om Jan achter me te laten”, blikt Mulder terug. “Dat was een heel gaaf gevoel.” Voor de wedstrijd was Michel Mulder nog behoorlijk zenuwachtig. “Ik heb een hele goede zomer gedraaid en goede trainingswedstrijden gereden, maar ik was heel nerveus.” Na de eerste omloop wist hij zo goed als zeker dat het ticket voor de Essent ISU World Cup binnen was. Met die zekerheid ging hij een stuk meer ontspannen de tweede omloop in. “Ik was veel minder nerveus. Ik dacht: ik moet nog gewoon een goede rit rijden.”

Met de zege op de kortste afstand is het toernooi van Mulder nog niet helemaal geslaagd, want ook op de 1.000 meter wil hij zich in ieder geval nog voor de World Cups plaatsen. “De buit is nog niet binnen. Dit was het hoofddoel, maar dat betekent niet dat ik voor de 1.000 meter achterover ga hangen”, legt hij uit. “Maar ik sta zondag wel met een iets grotere smile aan de start”, besluit de kampioen, die onder andere zijn broer Ronald Mulder te snel af was. Ronald eindigde na twee races uiteindelijk op plek vier en mag zich op gaan maken voor de World Cups.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder, Thialf

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws