Michel Mulder eindigt in onderste regionen

| 11-12-2015

Schaatser Michel Mulder is vrijdag tijdens de World Cup in Heerenveen niet verder gekomen dan een negentiende plaats op de 500 meter. De eerste omloop leverde de Zwollenaar een tijd van 35,48 op en daarmee hield Mulder alleen Joji Kato achter zich. “Dit doet natuurlijk heel veel pijn, maar toch is het ook weer geen verrassing”, reageert Mulder tegenover de NOS.

© Annet van Raalten

Eigenlijk was Michel Mulder niet eens geplaatst voor de eerste World Cup-wedstrijden. De Zwollenaar stelt dit seizoen tot dusver teleur en daardoor miste hij kwalificatie voor deze wedstrijden. Door een blessure van onder meer broer Ronald kwam hij in het verbouwde Thialf wel in actie. In de eerste omloop van de 500 meter verscheen Mulder als eerste aan de start en direct bleek dat de vorm nog altijd ontbreekt. Ploeggenoot Jesper Hospes bleef hem voor en de 35,48 van Mulder zei alles. Uiteindelijk eindigde de Zwolse schaatser als één-na-laatste. “Het is lang geleden dat ik zo in de rondte heb gereden. Nu zie ik waar ik sta en dat is in de lijn van eerder: niet goed. Het moet beter”, zegt Mulder na zijn 500 meter.

De eerste omloop werd uiteindelijk gewonnen door de Rus Pavel Koelizjnikov, die in 34,48 opnieuw oppermachtig was. Aleksey Yesin greep het zilver, Alex Boisvert-Lacroix pakte het brons. Mulder kreeg op zijn beurt nog een kans om zich te revancheren. Later op de avond trad hij met teamgenoten Kai Verbij en Stefan Groothuis aan op de teamsprint. Het trio van Beslist.nl kwam in de laatste rit in actie en won in een tijd van 1.21,29 een bronzen medaille. Canada bemachtigde het goud, Rusland het zilver.

Schaatsen, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws