Michel en Ronald Mulder weer in één ploeg

| 11-04-2014

Michel en Ronald Mulder schaatsen met ingang van komend seizoen weer voor dezelfde ploeg. Dat meldt de NOS vrijdag. Nadat ze de afgelopen drie winters elk hun eigen weg hebben gevolgd, worden ze nu weer herenigd bij Beslist.nl. Michel Mulder stond al onder contract bij die formatie. Hoewel nog enkele juridische formaliteiten moeten worden afgehandeld, staat niets een hereniging van Michel en Ronald Mulder in de weg.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Tijdens de Olympische Spelen in februari behoorde de sprinterstweeling tot de blikvangers. Michel Mulder won in Sotsji goud op de 500 meter en brons op de 1.000 meter, terwijl broer Ronald brons pakte op de 500 meter. Michel Mulder werd bovendien in de voorbije twee seizoenen wereldkampioen sprint. Tussen 2009 en 2011 reden Michel en Ronald ook al in dezelfde ploeg. Destijds kwam de tweeling uit voor team APPM, waar ze zich onder leiding van coach Gerard van Velde ontwikkelden van talent tot internationale topper. In de zomer van 2011 verruilde Ronald Mulder, die aanvankelijk de meeste progressie maakte, APPM voor Control, waar hij ging samenwerken met coach Jac Orie.

Michel Mulder bleef al die jaren Gerard van Velde trouw. Onder Van Velde groeide Michel uit tot 's werelds beste sprinter. Na het succes in Sotsji liet Michel weten in de toekomst graag weer met zijn broer in een ploeg te willen rijden. Op zijn beurt liet ook Ronald weten te hopen op een hereniging.

Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder, Beslist.nl

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws