Michel en Ronald Mulder starten ijzersterk

| 10-02-2014

Michel en Ronald Mulder hebben een uitstekende uitgangspositie neergezet op de eerste 500 meter van de Olympische Spelen in Sotsji. Op het ijs van de Adler Arena snelden de Zwollenaren naar de tweede en zesde plaats. De snelste tijd werd in rit vijftien op de klokken gezet door Raaltenaar Jan Smeekens.

Smeekens kwam met een uitstekende eerste race voor de dag. In een baanrecord won hij de race van Mika Poutala. Smeekens klokte 34,59 seconden. Michel Mulder kwam tot een tijd van 34,63. “Het was een mooie en spannende race. Gelukkig ging het goed, dus ik ben een tevreden man”, reageert Michel voor de camera van de NOS. De Zwollenaar weet echter ook dat één goede race niet voldoende is voor een medaille. “We zijn op de helft en hebben nog helemaal niks. Meestal is mijn tweede rit beter en hopelijk is dat vandaag ook het geval. Ik ga in ieder geval de ballen uit mijn broek rijden, alles of niets. De rit benader ik alsof het mijn allerlaatste is en dan zien wij wel wat er uitkomt.”

Broer Ronald Mulder wist ook een tijd onder de 35 seconden te rijden: 34,97. Regerend Olympisch kampioen Mo Tae-bum heeft nog altijd kans om zijn titel te verdedigen. De Koreaan volbracht zijn race in 34,84. Ook Joji Kato, die brons veroverde in Vancouver, is nog niet uitgeschakeld: 34,96. De Duitser Nico Ihle was de eerste schaatser die onder de 35 seconden dook: 34,99. Hij staat daarmee voorlopig op de vijfde plaats.

Schaatsen, Ronald Mulder, Olympische Spelen, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws