Michael van Gerwen wint in IJsselhalen

| 13-05-2018

Michael van Gerwen is zondag winnaar geworden van de Dutch Darts Masters. In de volgepakte IJsselhallen rekent de darter in de finale af met Steve Lennon (8-5), waardoor hij voor het vijfde jaar op rij met de hoofdprijs aan de haal gaat. “Dit was niet mijn beste toernooi, maar winnen is winnen”, stelt Van Gerwen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is zondag, de finaledag van het driedaagse toernooi, vanaf het eerste moment raak. Als Steve Lennon en Mensur Suljović de arena betreden, kan het publiek direct los. Dat sfeertje blijft de hele avond goed, vooral als landgenoot Michael van Gerwen in actie komt. Hij begint de avond met een kwartfinale tegen Kyle Anderson en laat direct zien dat hij zich goed voelt in Zwolle. Met een gemiddelde van ruim honderd scoort hij het beste van alle kwartfinalisten. Onder de klanken van ‘Ik ben een Zwollenaar’ resulteert dat in een simpele 6-2 overwinning, waardoor hij het in de halve finale mag opnemen tegen Daryl Gurney.

Nadat Steve Lennon ten koste van Mensur Suljović de finale heeft bereikt, komt Van Gerwen opnieuw in actie. Uiteraard onder gezang van het publiek, dat uitzinnig reageert op de topdarter. Makkelijk gaat het vanaf het eerste moment niet, want Gurney neemt een 4-2 voorsprong en bouwt dat vervolgens uit naar 6-2. Van Gerwen mist vooral veel dubbels en lijkt gezien. Maar dan volgt er een wederopstanding die alleen Van Gerwen kan bewerkstelligen. Het publiek scandeert ‘alles of niets’ alsof er in het MAC3Park Stadion wordt gespeeld en dat wordt alles. 6-2 wordt 6-3, 6-4 wordt 6-5 en dan klapt Van Gerwen toch nog over Gurney heen. Een heerlijke laatste leg brengt hem een finaleplaats, een Houdini-act om de vingers bij af te likken.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Duidelijke finale
Het publiek wordt geen moment rustig meer en de finale kan eigenlijk alleen maar een prooi voor Van Gerwen worden. Dat blijkt wel, want eigenlijk heeft Lennon alleen in de eerste leg echt iets te vertellen. Die wint hij, maar daarna is het Nederlandse feestje aan. Van Gerwen noteert even zelfs een gemiddelde van 110 per 3 darts, waardoor Lennon nog slechts vier legs weet te winnen. Verder staat Van Gerwen niets meer af en dus legt hij voor de vijfde keer beslag op de Dutch Darts Masters. Van Gerwen: “Je moet laten zien wat je kunt, want de mensen zien het op televisie altijd goed gaan. Daar ben ik wat tekort in geschoten. Maar waar ik niet tekort in ben geschoten, is winnen. Dat maakt me trots.”

IJsselhallen, Darten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws