Michael Valkanis nieuwe assistent PEC

| 08-05-2018

PEC Zwolle is in de zoektocht naar een nieuwe assistent-trainer uitgekomen bij Michael Valkanis. De 44-jarige Australiër maakt per 1 juli de technische staf van de club compleet en geldt in Zwolle als de vervanger van Dwight Lodeweges. Valkanis tekent in Zwolle een contract voor één jaar met een optie voor nog een jaar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Valkanis staat te boek als een zeer ervaren trainer, die afkomstig is van Melbourne City FC. Daar was hij dit seizoen zowel assistent-trainer als interim-coach. Tussen 2009 en 2016 was Valkanis in verschillende functies werkzaam voor Adelaide United FC, onder meer als directeur van de voetbalacademie, hoofdcoach van het beloftenteam en assistent-trainer van de eerste selectie. “Wat voor mij begon als een droom, is nu werkelijkheid geworden. Ik voel me vereerd om bij PEC Zwolle aan de slag te gaan. De eredivisie is één van de mooiste competities in Europa. Ik zie hier voldoende uitdagingen voor me liggen en kijk er naar uit om met deze mooie club het nieuwe seizoen in te gaan”, reageert Valkanis.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de komst van de Australiër. “Toen bij ons bekend werd dat Dwight naar de KNVB zou vertrekken, zijn wij gestart met de zoektocht naar een ervaren vervanger, die samen met Gert Peter de Gunst de rol van assistent-trainer op zich zou kunnen nemen. Met Michael Valkanis denken we de juiste persoon gevonden te hebben. Er zijn uitermate goede constructieve gesprekken gevoerd met hem in Zwolle, waarin Michael een zeer goede indruk heeft achtergelaten. Michael heeft in Australië zijn sporen verdiend. Als assistent-trainer heeft hij de nodige prijzen gepakt, maar ook zijn expertise op het gebied van ‘high potential’ spelers spreekt ons aan. In het verleden heeft Michael succesvol samengewerkt met Rini Coolen en John van ’t Schip. Dit alles heeft ons overtuigd om met hem in zee te gaan.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws