Merel Landman verrast met Europese titel

| 14-11-2016

Merel Landman is zaterdag verrassend Europees kampioen wado karate geworden. De jonge Zwolse, lid van karateclub Mossel-Boot, deed in het Zwitserse Siggenthal mee in de categorie 14-15 jaar boven 54 kilogram en won daarin het goud. Een gouden plak ging ook naar Zwollenaar Lex Krisnadath, die bij de 16- en 17-jarigen verreweg de sterkste bleek.

Mossel-Boot kende sowieso een meer dan succesvolle zaterdag. Niet alleen pakte het twee Europese titels, ook werd er ander eremetaal in de wacht gesleept. Thijmen Hasselt opende bij de jongens 12-13 jaar het bal. Hij won op overtuigende wijze de strijd om het brons, de eerste Zwolse medaille van de dag. Daaropvolgend zorgde Landman, voetbalster van CSV ’28 en PEC Zwolle, voor de eerste Zwolse kampioen en zij werd direct gevolgd door Krisnadath. De Zwollenaar veegde al zijn tegenstanders van de mat en was in de finale te sterk voor de Hongaar Gabor Agoston. Bij de jongens 10-11 maakte Tom Helbers indruk. Hij haalde de finale, maar was in de eindstrijd te geblesseerd om in actie te komen. Zodoende moest hij genoegen nemen met een mooie zilveren plak.

Als laatste pakte Tom Rodink ook nog een medaille. In de categorie tot 21 jaar won hij brons in het zwaargewicht. Scheidsrechter Arafat Balli zorgde uiteindelijk voor een waardige afsluiting van de toernooidag. Hij werd bevorderd tot internationaal scheidsrechter.

Karate, Budo Stichting Boot, Vechtsporten, Tom Rodink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws